8.2.2011

Blinit. Kasviksilla, kiitos!


Olettekin varmaan huomanneet, että monessa ravintolassa on nyt bliniviikkojen aika. Mekin paistettiin eilen blinejä, kun ajatus jäi Annen&Matin sunnuntaiblineilystä jotenkin takaraivoon. Blinit omistettiin ammoisina aikoina slaavien aurinkojumala Jarilolle, joten mikäs voisi olla sopivampi ruoka tähän aikaan, kun aurinkoa ei juuri näy. Paitsi sunnuntaina hetken verran, kun ajeltiin pakettiautolla neljä tuntia.

Ohje oli meidän blogista, tykkään kun taikinaan tulee hapanta jogurttia. Päälle smetanaa sekä pilkottuja suolakurkkuja ja punajuuria (purkista niin ei tarvitse keittää ja sotkea).

Me syötiin blinejä ihan arki-iltana, mutta jos venäläisherkkuja haluaa nauttia alkoholin kanssa, uusin Maku-lehti antaa viinivinkiksi itävaltalaisen luomuviinin Meinklang Gruener Veltliner (9,99). Sen tunnistaa Alkossa vihreästä etiketistä, jossa on valkoinen lehmä. Maku-lehdestä opin, että bilnit ovat viiniasiantuntijallekin haastava ruoka, sillä blinit on paistettu runsaassa voissa ja ne tarjoillaan happaman smetanan ja kirpeän sipulin kanssa.
/E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti