26.2.2011

Simojoen thaimaalainen - todellista fuusiokokkausta




Tämän herkkuruuan söin Paulan luona vaaleanpunaisessa talossa ruusulampun valossa. Jos ei ollut tarpeeksi söpöä niin kerrotaan vielä, että: samassa talossa on tänään vaahtokarkkibileet! Voittaa vaahtobileet 100-0.

Ohje on kiistellystä Maku-lehdestä. Kiistellystä siksi, että olemme selvästi jakautuneet kahteen leiriin kyseisen lehden suhteen. Toinen leiri tykkää selkeydestä ja resepteistä, jotka on ihan tavallisten ihmisten toteutettavissa. Toiset taas ovat sitä mieltä, että jauhelihamakaronilaatikon ohjetta ei ehkä tarvisi olla ruokalehdessä.

Joka tapauksessa Paulan tekemä thai-lohi oli Maku-lehdeltä oikein nappiresepti! Lautasella ei ollut mikään Chilen kasvatti vaan Simojoesta kalastettu lohi. Kalakastike korosti hienosti lohen makua. Seuralaisena uunissa paahdettua parsakaalia, nuudeleita ja limeolutta. Jos osaisin, sanoisin thaimaaksi että NAM.

Chu Chee Pla
eli lohta punaisessa curryssa
(4 hengelle)

400 g lohifileetä
1 rkl öljyä
1 prk (4 dl) kookosmaitoa
3-4 rkl punaista currytahnaa
4 kaffirlimetinlehteä
1 rkl tummaa ruokosokeria
2-3 rkl kalakastiketta
2 tl limettimehua

koristeeksi:
korianteria
chiliviipaleita

Leikkaa lohi noin neljään osaan. Paista palat öljyssä molemmin puolin kypsiksi. Nosta sivuun odottamaan. Kuumenna pannussa osa kookosmaitoa (noin desi) ja keitä noin 3 minuuttia. Lisää mukaan currytahna ja hauduta pari minuuttia. Lisää loput kookosmaidot ja kaffirlimetinlehdet. Hauduta 10 minuuttia. Mausta sokerilla, kalakastikkeella ja limettimehulla. Tarkista maku. Nosta kalapalat kastikkeeseen ja kuumenna. Koristele ja tarjoa esimerkiksi nuudelien kanssa.
/A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti