13.2.2011

Meidän vegemesta


Olipas kaunis, aurinkoinen talviviikonloppu. Ja kerrankin oli aikaa tehdä rauhassa ruokaa! Meillä viikonloppuna kyläillyt A huomasi, ettei ollut viime aikoina syönyt juuri mitään proteiineja. Siksi tehtiin viikonloppuna papu-, tofu- ja soijapitoista ruokaa (+ lauantai-iltana taas blinejä, kun Anne tuli meille taikinakulhojen kanssa. Mitä parhautta olla tuollaisia naapureita!!).

Erityisen hyvää oli härkäpapuhummus. Härkäpapu sopi meidän viikonlopun keittiöön, kun siinä on proteiinia noin 27 % (kuten opin taannoisella härkäpapukurssilla).



Härkäpapuhummus

2-3 dl keitettyjä härkäpapuja
3-4 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tahinia
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
puolen sitruunan mehu
ripaus cayennepippuria
paprikajauhetta

Soseuta keitetyt härkäpavut (laitoin ne likoamaan jo edellisiltana ja keitin sitten 20 minuuttia. Tai T keitti, kun olin kaupungilla, kiitos!). Lisää oliiviöljy. Lisää joukkoon muut aineet. Tarjoa tumman leivän kanssa.

E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti