3.2.2011

"Valitettavasti meillä on kaikki pöydät varattu"









Suvi Ahola kirjoitti Hesarin ruoka-sivuilla tänään siitä, että moniin ravintoloihin on tällä hetkellä pitkä jono. Aholan mukaan esimerkiksi tamperelaiseen Berthaan on pöydät varattu kuukaudeksi eteenpäin. Huomasin saman, kun yritin varata viime viikonlopuksi pöytää viiden hengen seurueelle (äiti ja eno olivat käymässä). Soitin Sea Horseen tiistaina, eikä siellä ollut lauantaille enää pöytää. Jossain Vartti-uutisissa tai vastaavassa muistan lukeneeni jo aiemmin, että joihinkin helsinkiläisravintoloihin on nyt pitkä jonotusaika.

Ahola kirjoittaa kolumnissaan: "Mistä suosio kertoo? Ehkä ravintoloiden nousukaudesta, mutta vielä selvemmin siitä, että hyviä aterioita ja kulinaarisia kokemuksia arvostetaan Suomessa jo verraten paljon." Vau, uudenlaista diningkulttuuria Suomessa?

/E

P.S. Onkohan Sea Horsen suosiota lisännyt entisestään se, kun Monocle-lehti nosti sen Suomen parhaaksi ravintolaksi?

2 kommenttia:

  1. Mulle ei tullut tänään ollenkaan Hesaria :(

    On kyllä ollut ilo seurata, miten suosittu ihanalta vaikuttava Bertha on ollut. Kävelen sen ohi monta kertaa viikossa, ja ovella on usein lappu, että kaikki pöydät on varattu. (Myönnetään: itse manasin heti kun paikka aukesi, että "aijai, saa nähdä että kauanko pysyy." Onneksi taisin olla väärässä!)

    VastaaPoista
  2. Aijai että sattuu nyt omaan nilkkaan: Berthaan ei edelleenkään saanut pöytää kuukauden päähän. Mutta miten sympaattista oli saada asiasta ensin tekstiviesti (lähettäjänä "Berthan pojat") ja sitten vielä pahoittelupuhelu!

    VastaaPoista