9.2.2011

Talvinen spelttisalaatti (ei mitään kasvihuonetuotteita)




Tämä salaatti oli taannoisen härkäpapua&spelttiä-kurssin satoa. Mun piti tehdä tätä jo aiemmin, mutta ohje katosi ja jouduin pyytämään sen Päiviltä (kiitos vaan, jos satut lukemaan!). Ja samalla jaettakoon Päivin vinkki: tee tätä vähän pienempi annos, maut voivat kuulemma alkaa viidentenä päivänä ällöttää! Itselläni ainakin tuli kahdella desilläkin jo tosi paljon spelttiä.

Ja kerrankin muistin ostaa Ruohonjuuresta hernerouhetta. Haluaisin nimittäin käyttää rouhetta jatkossa enemmänkin, sillä herne on kasvissyöjälle ihan kohtuullinen proteiininlähde ja lisäksi ekologinen vaihtoehto monelle muulle raaka-aineelle (lue lisää esimerkiksi Uudesta mustasta). Kuten on tullut mainostettua, en ole mikään suuri papujen ystävä, joten syön niitä yleensä vähän pakolla, kun jostain pitää proteiinia saada.

Talvinen spelttisalaatti maistui erityisen hyvältä itse leivottujen sämppyjen kanssa (päällä pellavansiemeniä)!

Spelttisalaatti

3 dl speltinjyviä
1 dl hernerouhetta
8 dl vettä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 punasipuli
1 suolakurkku
1 tl yrttisuolaa
3 tl basilikaa
1 tl tilliä
pala lanttua
2 porkkanaa

1. Jätä speltinjyvät ja hernerouhe likoamaan yöksi tai työpäivän
ajaksi ja keitä sitten kypsäksi n. 20 min kannen alla. Sekoita keittämisen välillä ja säädä lämpöä pienemmäksi ja huuhtele jyvät keittämisen jälkeen.
2. Pilko sipuli, kuutioi kurkku ja raasta juurekset.
3. Mausta sopivaksi.

/E

1 kommentti:

  1. Aijai, salaatti jota voi lusikoida! Voin kokeilemtta sanoa, että koostumus on minun makuuni.

    VastaaPoista