21.2.2011

Vihreä monitoimimies

No niin, tässä taas asiaa soseutettujen ruokien ystäville! Oon viime aikoina tehnyt paljon guacamole-dippejä ja syönyt ne sellaisella innolla, että on ollut pakko tarkistaa, etteivät naapurit nähneet (perinteinen: 1 avokado, 1/2 sipuli, 5 kirsikkatomaattia, puolikkaan sitruunan mehu, mustapippuria ja suolaa). Noora Shinglerin ja Mats-Eric Nilssonin guacamole-aiheisten kirjoitusten jälkeen on vaikea uskoa, että olen joskus ostanut kaupasta valmiin purkin vihreää töhnää, joka sisältää alle prosentin verran avokadojauhetta ja jonka hinnalla saisi oikean avokadon ja sitruunan.

Valmis dippi paha, avokado hyvä, tämä oli varmasti selvä asia jo entuudestaan. Mutta itse olen ilahtunut siitä, miten yhdestä avokadosta voi tehdä vaikka mitä. Haluaisin koittaa käyttää avokadoa myös tuorekakkuun, mutta aiempien epäonnistumisien lannistamana en vielä ole uskaltanut! Tässä kuitenkin esimerkkinä yhden päivän lounas ja jälkkäri. Molempien pohjana sama mössö.

Sekoita sauvasekoittimella 1 banaani, 1 avokado, kourallinen cashewpähkinöitä ja lusikallinen auringonkukansiemeniä. (Lisää sitruunamehua, jos aiot säästää seosta myöhempään.)

a) Ota puolet tahnasta talteen, lisää siihen mustapippuria ja sormisuolaa. Käytä levitteenä leivän päällä.


b) Lisää toiseen puolikkaaseen desi mustikoita ja nesteeksi appelsiinimehua (tai vettä). Tuloksena kivan pureskeltava smoothie!
/A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti