25.2.2011

Tampereen Chinatown

Aleksanterin- ja Tuomiokirkonkadun Suvantokadun puoleiseen päähän on muodostunut aika hauska aasialaisravintolarykelmä. Itse olin ihan kauhuissani huomatessani isolla viiveellä, että sympaattinen Pikkukiinalainen eli Ngyuen Cao Su on kadonnut entiseltä paikaltaan Aleksanterinkadulta. Onneksi se on siirtynyt vain muutaman askeleen päähän Tuomiokirkokadulle. Viidakkorummun mukaan paikka ei kuitenkaan ole enää Tampereen paras kiinalainen, vaan ravintolan kokki on siirtynyt tien toiselle puolelle Shanghai-ravintolaan.


Ja haa: ei ollut huono paikka ollenkaan tämä Shanghai! Kuvan parsakaali-chili-tofu oli oikein maistuva kahden päivän lounas. Tofu oli merkittävästi parempaa kuin mitä viime aikoina on kiinalaisissa tullut vastaan. Kasvis-take-awayt alkaen 5,80. Yläpeukku sille.

Lähistöltä löytyy lisäksi ihana Nittaya Thai & Laos, käryinen wokkipaikka WokWok ja epäilyksiä herättävä uusi Chopsticks entisen Ravennan tiloissa (epäilyksiä herää, kun paikka tarjoaa sushia, kiinalaista, thaimaalaista ja pizzaa - kertokaa, jos joku on testannut sushit!) Lisäksi näin Hämeenkadun kulmassa mainoksen kiinalaisesta nimeltä Pikku Lusikka. Nimi oli niin symppis kaikkien kultaisten lohikäärmeiden ja yksisarvisten jälkeen, että tekis mieli etsiä se. Vai onko se vain uusi nimitys Pikkukiinalaiselle?

/A

1 kommentti:

  1. UUSINTA TIETOA CHINATOWNISTA: Tanelin kanssa yritettiin kerran hakea kiinalaista/thaimaalaista näiltä nurkilta, mutta (ehkä jonkin aasialaisen pyhäpäivän takia) kaikki nuo paikat - Pikku Lusikka, Pikkukiinalainen, Shanghai ja jopa Thai & Laos - oli kiinni. Siksi päädyttiin Chopsticksiin. Lounaasta asti noutopöydässä levänneet sushit eivät houkutelleet tilaamaan japanilaista, joten syötiin thai-annokset. Ruoka ei yltänyt naapurin tasolle, mutta oli hyvää ja hieman halvempaa (kasviscurry alle 9 e). Miljöö aika karu.

    VastaaPoista