16.2.2011

Jep, raakaa on vaikea kuvata



Kirjastosta lainaamani Mea Salon Hellaton kokki: raakaravintoa kasviksista -kirja ei saanut ainakaan tätä kokkia innostumaan hellattomuudesta. Mutta Mea Salon itseironiasta pidin kovasti. Hän nimittäin kirjoittaa, että kuvasi kaikki kirjan ruoat itse (aikamoinen uroteko) ja huomasi, kuinka älyttömän vaikeaa raakaravintoa on kuvata. Yksi kukkakaali-curry esimerkiksi alkoi näyttää Salon silmissä kasalta oksennusta. Ja kasan päällä oli vielä matoja tunkiolla, cashew-pähkinöitä siis. Myös me huomattiin joskus, kuinka hankala oli saada houkuttelevaa kuvaa maailman parhaasta raakaruokakakusta. Eräänkin lukijan mielestä kuva näytti sisälmyksiltä.



/E

5 kommenttia:

  1. Voisin liittää tähän kirjoitukseen kuvan raakakakusta, jonka tein, oli nimittäin aika karu kuvattava. Ja myös maistui pahalta. En tiedä, onko taateleiden mauissa eroa, mutta ainakin venäläiset taatelit dominoi mun kakkupohjaa siihen malliin, että vaatis vähän totuttelua.

    Raakakakkujen hyvä puoli on se, että voi tehdä vaikka 1/5 taikinasta ja koota kakun jälkkärikippoon. Ei mene sitten niin paljon kalliita pähkinöitä hukkaan, jos ei onnistukaan.

    VastaaPoista
  2. Mitä te ootte oikein syöneet tuolla Elsassa kun se on "parasta juuri nyt"? Me oltiin siellä Pekan kanssa syömässä buffettia (!) joku viikonloppu. Maksettiin 18 euroa mun mielestä ihan keskinkertaisesta lounassafkasta. Miljöö oli tietty kiva ja palvelu poikkeuksellisen hyvää, mutta ruoka ei kyllä natsannut. Ellei nyt kalkkunaleikettä ananaksella ole tässä yhteydessä jotain klassikkoarvoa, joka ei ainakaan mun kohdallani makuarvoksi lasketa. No ahvenfileet oli ihan jees, mut esimerkiksi kasvisvaihtoehdot puuttuivat pääruuista kokonaan.

    VastaaPoista
  3. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin Elsa päätyi listalle siinä vaiheessa, kun vasta fiilistelin, että vois mennä sinne. Keitto oli hyvää, samoin tuoreet sämpylät (voilla tietty), mutta salaattipöytä silleineen oli kyllä tosi ankea. Ja kasvisvaihtoehdot oli tasan tuo keitto, aina ei sitäkään. Kalkkunaleike ananaksella kuulostaa aika...huhhuh. Silloin kun itse kävin, yksi lihavaihtoehto oli pekoniin käärityt jauhelihapihvit. Ikävä juttu myös se, että ovat nostaneet hintoja reippaasti (mainitsematta asiaa sivuillaan). Silti paikassa ja palvelussa oli jotain sen verran sympaattista, että haluaisin vielä joskus koittaa jotain kalaruokaa!

    VastaaPoista
  4. Naapuripöydässä tilattiin sorsaa, ja tarjoilija varoitti, että annoksessa saattaa olla hauleja :)

    Riistaa ja lounaita tuolla voisi kokeillakin vielä, mutta noutopöytä on nounou: kallis ja mitätön. Ja vaikka suomalainen ruoka ideana on hyvä, niin toteutuksessa on vielä toivomisen varaa.

    Miten mä saan itteni kuulostamaan niin snobilta! Näen silmissäni vaan niitä säilykeananaksia...

    VastaaPoista
  5. Suomalaiset lounasravintolat kuulostaa yleensä aina ajatuksen tasolla paremmilta kuin ne todellisuudessa onkaan. Yleensä ne on aika lihapainotteisia.
    Elsassa en oo käynyt, joten siitä en voi mitään sanoa.
    Mutta Helsingin Hakaniemessä on hyvä peruslounaspaikka Raiku. Sieltä saa hyviä, riittoisia - ja valkosipulisia - salaatteja.
    Modernia suomalaislounaspaikkaa odotellaan vielä siis..

    VastaaPoista