5.3.2011

Kas, sehän on makaronilaatikko



No tietty klassikkojen klassikko, makaronilaatikko! Tällä kertaa suppiovahveroilla.

Makaronilaatikko suppilovahveroilla
(Ohje HS.fistä)

3 dl kuivattuja suppilovahveroita
2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
500 g paseerattua tomaattia
suolaa, mustapippuria
400 g tummaa makaronia
2 munaa
6 dl maitoa
voita
raastettua parmesaania

Murenna sienet ja liota niukassa vedessä 10 minuuttia.

Silppua sipuli ja valkosipuli, kuullota ne öljyssä. Lisää pannuun sienet nesteineen. Paista hetki ja lisää tomaattikastike. Huuhdo tomaattipurkki desillä vettä ja lisää neste pannuun. Keitä miedolla lämmöllä puoli tuntia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä makaronit suolatussa vedessä. Sekoita munat ja maito keskenään, lisää suolaa. Sekoita makaronit tomaattikastikkeeseen. Laita seos voideltuun vuokaan. Kaada päälle munamaito. Sekoita ja laita pinnalle muutama voinokare.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa alatasossa 30 minuuttia, lisää pinnalle parmesaania. Paista vielä 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.

E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti