14.4.2012

Tämän opin, kun kokkasin veljen kanssa

Kuva 340
Parhaat hampurilaispihvit paistuvat näin:

Tee pihvimassa edellisenä päivänä (laadukasta naudan jauhelihaa + suolaa + pippuria, eikä yhtään mitään ylimääräistä). Muotoile kahden leivinpaperin välissä ohuita pihvejä ja pakasta ne yhdessä pinossa leivinpapereineen. Nosta seuraavana päivänä pihvit suoraan pannulle. Kuuluu kova sihahdus, ja rasva roiskuu. Paista noin minuutti ja ta-daa!

Tällä systeemillä pihvit eivät hajoa pannulle.

Majoneesiin vatkattiin 3 huoneenlämpöistä munankeltuaista (huom. veli söi käyttämättä jääneet valkuaiset raakana), joiden sekaan lisättiin ohuena norona rypsiöljy ja lopuksi sitruuna, suola ja mausteet.

Kaveriksi teimme bataattiranuja (bataatti lohkoiksi ja vuokaan, päälle öljyä, hunajaa, chiliä ja mustapippuria.) 250 asteessa 20 minuttiia, ja jälleen ta-daa!



1 kommentti:

  1. Kuvan hampurilaisessa cheddar on ikävä kyllä mennyt pihvin alapuolelle, mikä on todella vastenmielistä.

    VastaaPoista