15.5.2011
Kärsimyskakku ja muita euroviisuherkkuja
Eiliselle sattui sopivasti kaksi juhlaa: euroviisut ja Anne-ystävän synttärit. Juhlittiin niitä meillä ja täytyy kehaista, että T valmisti erinomaisen herkullisen kakun ja minä tein tosi hyvää salaattia! Passionhedelmäkakku oli kiva makusekoitis, kun passionhedelmät toivat kakkuun kivaa kirpsakkuutta. Mutta kuten täytteistä (juustoa, ranskankermaa..) voi todeta, tämä(kään) ei ole mikään laihduttajien kakku (jos nyt mikään on). Suloiset macaronet toi Reeta Kauppahallista.
Ohjeet löysin kirjasta nimeltä Makunautintoja kasviksista (loistava kasviskeittokirja).
Vihreä artisokkasalaatti
500 g uusia perunoita
150 g vihreitä papuja
5-6 artisokansydäntä
1 omena
1 pieni punasipuli
2 dl valkoisia tölkkipapuja
2 rkl kapriksia
3 rkl saksanpähkinää (jätin pois allergiasyistä)
1 dl tuoreyrttejä (timjamia/persiljaa)
sormisuolaa, valkopippuria
+ Sinappikastike salaatille
1 1/2 rkl dijonsinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl omenasiiderietikkaaa (käytin omenaviinietikkaa)
2 rkl kylmää vettä
1 dl rapsiöljyä
1) Kiehauta pestyt, pilkotut perunat.
2) Puhdista vahapavut, kaada kiehuvaan veteen ja ryöppää pari minuuttia. Huuhdo kylmällä vedellä. (Valkoiset tölkkipavut käskettin keittää, mutta en kyllä tiedä, miksi).
3) Lohko artisokat ja omena, leikkaa sipulit suikaleiksi. Sekoita suuressa vadissa ja lisää ainekset & sekoita.
4) Sekoita kastikeainekset, lisää öljy tipottain, koko ajan vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla. Valele salaatille.
Passionhedelmäjuustokakku
Pohja
300 g amerikkalaisia suklaapikkuleipiä
100 g voita
Täyte
3 munaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl rahkaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori hienoksi raastettuna, 1 rkl mehua
1/2 tl suolaa
Päällinen
vaniljatanko
4 dl ranskankermaa
1 rkl tomusokeria
5 passionhedelmää
2-3 rkl juoksevaa hunajaa
1) Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen. Murskaa keksit tehosekottimessa, sekoita sulatettu voi muruihin. Painele massa vuokaan lusikan pohjaa apuna käyttäen. Paista 10 minuuttia, nosta jäähtymään.
2) Vähennä uunin lämpöä 150 asteeseen. Yhdistä kulhossa muna, tuorejuusto, rahka ja sokeri. Vatkaa seos kuohkeaksi (noin 5 minuuttia). Mausta vaniljalla, sitruunalla ja suolalla. Kaada se vuokaan esikypsennetylle pohjalle ja paista noin 45 minuuttia. Irrota torttu vuoasta jäähtyneenä, käytä pientä veistä apuna. Säilytä kylmässä tarjoiluun saakka.
3) Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaaputa siemenet irti veitsellä. Mittaa kulhoon ranskankerma, tomusokeri ja vanilja. Vatkaa kuohkeaksi. Levitä täytteen pinnalle.
4) Halkaise passiohedelmät ja koverra hedelmäliha siemenineen kuppiin. Sekoita hunaja joukkoon. Lusikoi tortun päälle.
/E
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti