Kesäkurpitsa on hassu raaka-aine. Se on monen (kasvis)ruoan perustäytettä, mutta sinänsä aika hajutonta ja mautonta. Nyt omistettiin kerrankin kesäkurpitsalle kokonainen ilta ja tehtiin kesäkurpitsasämpylöitä ja kesäkurpitsakeittoa. Kiitos Iidan äidille oman kasvimaan kurpitsoista, jee!
Kesäkurpitsasämpylät
(HS:n ohjeella)
5 dl vettä
50 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1/2 dl siirappia
1/2 dl öljyä
2 dl raastettua kesäkurpitsaa
3 dl vehnäjauhoja
noin 7 dl sämpyläjauhoja
Liota hiiva lämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, siirappi, öljy ja kurpitsaraaste. Alusta taikina jauhoilla pehmeäksi, anna kohota. Leivo sämpyt ja nostata ne. Voitele kananmunalla. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.
/E&A&M
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti