Onko muillakin kaapissa aina kuusi avattua lasagnelevypakettia? Niitä tulee aina ostettua varmuuden vuoksi, eikä ne kulu millään pois. Tämän (ensimmäisen maailman) ongelman ratkaisemiseksi on tässä keittiössä tehty viime aikoina monta kertaa lasagnelevypastaa. Tarkoittaa siis, että levyt keitetään ja leikataan kypsinä nauhapastamaisiksi suikaleiksi.
Rosmariinipasta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta rosmariinia
2 dl ruoka/kuohukermaa
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl soijaa
2 tl hunajaa
mustapippuria ja suolaa
10 kpl lasagnelevyjä tai tagliatelle-pastaa.
Laita pastavesi kiehumaan. Silppua sipuli ja kuullota pehmeäksi oliiviöljyssä. Lisää pieneksi leikatut valkosipulit ja rosmariinin oksat.
Lisää runsaasti suolaa kiehuvaan veteen ja laita pasta kiehumaan. Lisää viinietikka, soija, hunaja ja mausteet sekä kerma.
Nostele kypsät pastalevyt vedestä yksi kerrallaan ja leikkaa suikaleiksi. Sekoita pasta kastikkeeseen. jos tuntuu, että pasta kaipaa lisukkeeksi jotain kasvista, paista porkkanoita voissa, lisää persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti