22.1.2013

Sacherkakku, joka päihitti sen yhden hotellin kakun

Henkilö, joka on viimeksi tänään syönyt Sacher-hotellin kuuluisaa kakkua, totesi tämän olevan parempaa. Kuulemma etenkin kuorrute oli maukkaampaa.

Jee!

Kakku on tehty Olivia-lehden reseptillä.

Sacherkakku

6 kananmunan keltuaista
100 g voita
200 g tummaa suklaata
6 kananmunan valkuaista
1, 5 dl erikoishienoa sokeria
2 dl  vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

300 g aprikoosimarmeladia
2 rkl vettä

Kuorrute:

4 rkl vettä
1,5 dl sokeria
150 g tummaa suklaata

Voitele vuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.
Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Kuumenna, kunnes suklaa alkaa sulaa ja ota liedeltä. Sekoita suklaaseos keltuaisten joukkoon.
Vatkaa valkuaiste ja sokeri vaahdoksi. Nostele kolmasosa suklaaseoksen joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Nostele joukkoon loput valkuaisvaahdosta muovilastan avulla.
Kaada kakkuvuokaan ja paista 175-asteessa 40-45 minuuttia.
Leikkaa pohja kahteen osaan. Notkista aprikoosimarmeladi vedellä ja levitä pohjien päälle. Aseta pohjat hillopuolet vastakkain. Levitä hilloa reunoille ja päälle. Kääri kelmuun. Anna maustua kylmässä vähintään kuusi tuntia.
Valmista kuorrutus mittaamalla kattilaan vesi ja sokeri. Keitä vettä kunnes sokeri sulaa. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon suklaa. Sekoita niin, että suklaa sulaa. Levitä kuorrutus heti muovilastalla. Jos kuorrute muuttuu köntiksi, lisää joukkoon kuumaa vettä. Anna jähmettyä pari tuntia huoneenlämmössä.

A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti