23.1.2013

Sunnuntaiaamun makea spelttileipä

Tämä leipäresepti oli löytö. Jos kuulut siihen joukkoon, joka pitää Fazerin myslipuikuloiden makeudesta, mutta ei niinkään siitä teollisesta hiivan mausta, joka tulee puikuloiden mukana, pidät myös tästä. Ihanaa tuoreena, ihan mainiota seuraavana päivänä. Jotain kertonee se, että leivästä oli kadonnut tuon verran ennen, kuin ehdin ottaa kuvan.

Ja sen lisäksi ohje on helppoakin helpompi. Kannattaa kuitenkin tsekata, että leipä on varmasti kypsää ja paistaa vielä vähän matalalla lämmöllä, jos leipä tuntuu liian raa'alta.

Birkkalan tilan spelttileipä

4 dl luonnonjogurttia
1/2 dl hunajaa
1 iso hapokas omena 
1/4 tl suolaa

Sekoita nämä alkuainekset yhteen. Sitten jatka:

1 dl spelttihiutaleita
6 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 tl soodaa
1 dl rusinoita
1 dl seesamin/pellavansiemeniä
1 dl manteleita rouhittuna

Kaada yhteen sekoitetut ainekset leivinpaperilla vuorattuun puolentoista litran vuokaan. Heitä pinnalle kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä. Paista uunin alatasossa 200 asteessa noin 1,5 tuntia.

A&E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti