2.2.2013

Patronasta tulikin mieleen

Puhuttiin tässä yks ilta, mitä kivoja ravintoloita meillä on testaamatta ja mieleen tuli Patrona. Ollaan yritetty saada sinne kaveriporukalla pöytää jo useamman kerran, mutta joka kerralla se on ollut täynnä.
Patronasta tuli taas mieleen, että meksikolainen ruoka on tosi hyvää, mutta mielikuva siitä tuntuu vähän jämähtäneen 90-luvulle. Myönnän et mullekin tulee helposti mieleen lapsuuden lauantait, kuivakat taco-kuoret ja emmental-juustoraaste.

Tein illalla meille quesadilloja, ja maistuivat niin hyviltä, että T hymisi ääneen niitä syödessään. Soseutin lettujen väliin tuollaisen nopean chilikastikkeen omasta päästäni, mutta lettujen väliin voi keksiä jotain muutakin täytettä. Täysjyväletut oli sen verran jämäköitä, että quesadillat pysyivät hyvin kasassa. Helppoa puolivalmista ruokaa!

Quesadillat

(täysjyvä) tortillalettuja
mozzarellaa

väliin:
1 chili
3 tomaattia
ruohosipulia
pieni sipuli
suolaa
mustapippuria

guacamole:
3 avokadoa
tomaatti
sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 ruokalusikkaa kermaviiliä
1/2 lime
tuoretta korianteria
suolaa
ripaus chiliä
mustapippuria

Tee ensin guacamole sekoittamalla ainekset blenderissä. Kermaviili ei oo mitenkään pakollinen, mun guacamole kaipas aavistuksen verran kuohkeutta, noin siitä tuli tosi hyvää. Sekoita chiliainekset blenderissä. Paista quesadillat näin: ota yksi lettu, paista se pannulla miedolla lämmöllä molemmilta puolilta, jotta lämpenee. Asettele väliin chilikastike ja mozzarella, ehkä vähän mustapippuria myllystä.

Taittelussa on kaksi koulukuntaa. Toiset asettelee täytteet koko letulle ja asettaa toisen letun päälle. Mun mielestä helpompi tapa on ottaa lettu, asetella täytteet vain puolikkaalle letulle ja kääntää puolikas lettu täytteiden päälle. Siis niin, että lopputulos on puolikuu. Jos teet jälkimmäisellä tyylillä, leikkaa lopuksi quesadilla kahtia. Jos paistat kokonaisena, leikkaa neljään osaan. Tarjoile guacamolen kanssa.

E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti