Ruoka-aineallergiat vievät monelta ruokalajilta ja leivonnaiselta särmän. Runebergin tortut toimisivat parhaiten mantelin kanssa, browniet pähkinän, ja no, omenapiirakassa olisi aika paljon enemmän järkeä, jos siihen voisi laittaa omenaa.
Nämä Runebergin tortut on tehty ilman mantelia, mutta sen sijaan mukana on muuta särmikästä: kookosta, granaattiomenaa ja rommia. Ja koska Runebergin tortut ovat leivonnaisten pyttipannu, ne voi hyvin tehdä niistä aineksista, mitä kaapista löytyy: piparit voi korvata hapankorpuilla tai korppujauhoilla (kunhan niihin sekoittaa kardemummaa), ja vehnäjauhojen sijaan voi käyttää speltti- ja vehnäjauhojen sekoitusta. Ja ei tarvitse ostaa muotteja - muffinssivuoat toimivat ihan yhtä hyvin.
Runebergin tortut kookoksella ja granaattiomenalla
(noin 12 kpl)
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
1,5 dl hapankorppu-korppujauhoseosta
1 dl spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kookoshiutaleita
1/2 tl suolaa
1/2–2 tl kardemummaa, riippuen pipareiden määrästä
Kostutukseen:
1 dl vettä
2 tl ruokosokeria
1 rkl rommia
Kuorrute:
vadelmahilloa
kuivattua granaattiomenaa
tomusokeria
vettä
Ota munat ja voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa sokeri ja voi. Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan. Lusikoi kuivat aineet sekaan.
Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia ja anna jäähtyä.
Sekoita sokeri vesitilkkaan ja lisää joukkoon rommi. Kostuta tortut.
Sekoita vadelmahilloon granaattiomenaa ja nosta hillosilmät torttujen keskelle. Sekoita tomusokeria tilkkaan vettä ja pyöräytä rengas hillon ympärille.
A
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vaatimus: tee näitä lisää viikonloppuna???!!
VastaaPoistaEn voi, olen Tampereella! Mutta ensi viikolla vois tehdä näitä nimellä laskiaistorttu?
VastaaPoista