16.2.2013

Vihreä pizza ( =vritsa)

Fakta: Jokaisen ihmisen – myös päärynäallergikon – tekee aina silloin tällöin mieli päärynää.
Ratkaisu: Tämä pizza on ollut yksi suosikeistamme jo vuosia. Suosittelemme sitä yhä.

Mutta o-ou. Tällä kertaa kaapissa ei ollut kuivahiivaa, joten teimme pizzan ilman hiivaa, leivinjauhoista. Hyvää tuli niinkin.

Päärynäpizza

Pohja:
3 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl vettä (taidettiin lisätä vähän)
suolaa
2 rkl oliiviöljyä

3 päärynää
muutama ruokalusikallinen vihreää pestoa
auriningonkukansiemeniä 
sinihomejuustoa
jotain tavallista juustoa (raastettuna)
oliiviöljyä


Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja öljy. Anna kohota hetki, jos maltat. Taputtele grahamjauhoilla tasaiseksi pohjaksi. Levitä pohjan päälle pestoa, päärynöitä, pinjansiemeniä ja juustoja. Paista 230-asteisessa uunissa kypsäksi.

V&E

1 kommentti: