Malesian matkan ehdoton suosikkimme oli soijainen nuudeliannos nimeltä Mee Mamak. Kuten ehkä arvata saattaa, söimme sitä aika monta kertaa.
Kastikkeeseen en löytänyt varsinaista ohjetta, joten se on tehty sen perusteella, mitä me matkalla kuultiin siihen laitettavan (kyseltiin muun muassa paikalliselta kokilta).
Mee mamak
Kastike:
osterikastiketta
soijaa
inkivääritahnaa
chilitahnaa (tai yksi chili)
chilitahnaa (tai yksi chili)
öljyä
Wokkiin:
2 valkosipulin kynttä
2 valkosipulin kynttä
punasipuli
iso porkkana
siitakesieniä
munanuudeleita
2 munaa
rapsakkaa kaalta
kurkumaa
ruokosokeria
lime
lime
Tee kastike sekoittamalla aineet keskenään. Pilko sipulit ja porkkana. Puhdista ja leikkaa siitakesienet kahtia.
Laita munanuudelit kiehuvaan veteen ja anna hautua kunnes ne ovat lähes kypsiä. Paista samalla kasvikset ja sienet pannulla. Lisää nuudelit pannulle ja ripottele päälle kurkumaa ja ruokosokeria. Tee wokin keskelle reikä ja riko siihen muna. Paista munaa hetki, riko sen rakenne ja sekoita wokin sekaan.
Kaada wokin joukkoon kastike ja paista hetki. Lisää puolikkaan limen mehu.
Wokki tarjoiltiin Malesiassa usein kanan ja merenelävien kanssa. Jos haluat tehdä wokkia kanalla ja/tai merenelävillä, paista kanat valmiiksi ja lisää ne ja merenelävät nuudeleiden jälkeen.
V
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti