21.12.2009
Hapan ilta ennen joulua
Oon jo pitkään halunnut kokeilla Marianne Kiskolan Papu, porkkana ja hillopulla -keittokirjan hapankaalipizzaa. Jännityksellä odotin, mitä iltavieraat sanoisivat (on paljon ihmisiä, jotka eivät voi sietää hapankaalia!). Iloiseksi yllätykseksi pizza melkein vietiin käsistä ja tehtiin T:n kanssa sitä vielä muutaman päivän päästä lisää. Itse lisäsin pinnalle vielä persiljaa ja rucolaa.
Hapankaalipizza
taikina:
2 dl lämmintä vettä
1 pussi kuivahiivaa
1/2 tl merisuolaa
1 tl sokeria
3-4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl oliiviöljyä
Lämmitä vesi, lisää hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhoja ja oliiviöljyä vuorotellen taikinaa vaivaten. Levitä uuninpellille.
täyte:
hapankaalia (mulla oli pakasterasiallinen)
3 rkl tomaattipyreeta
2-3 rkl ketsuppia
1 rkl oreganoa
5 dl juustoraastetta
Valuta hapankaali siivilässä. Levitä pyree ja ketsuppi, ripottele oreganoa ja lisää hapankaali. Raasta juusto pinnalle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
/E
Tunnisteet:
hapankaali,
kaali,
kaalipizza,
kummat raaka-aineet,
pizza
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä oli kyllä hauskan makuista, nyt kun muistelen. /A
VastaaPoista