Muutama iltapäivä sitten iski äkillinen makeahimous (ohhoh) ja onneksi muistin, että olin ostanut Ekolosta kuivattuja karpaloita. Leivoin kaura-karpalokeksejä siinä ajassa, kun Tuomas pyöräili töistä kotiin. Tällaista leipomisen pitäisi olla, eikä mitään ikuisuusprojekteja (vertaa Emmin ja Vipen kurpitsansiemenleipä)!
Löysin ohjeen täältä.
Kaura-karpalokeksit
50 g voita
1/2 dl kuivattuja karpaloita
1 tl leivinjauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
2.5 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria (tummaa sokeria, mutta käytin valkoista, kun tumma oli loppu)
2 tl vaniljasokeria
1 muna
Sulata rasva. Hienonna karpalot saksilla pienemmiksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet yhteen. Sekoita kaikki ainekset yhteen.
Nostele pellille pieniä taikinakokkareita. Jätä reilu leviämisvara. Paista keksejä uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 8 minuuttia tai kunnes ovat kauniin värisiä. Jäähdytä hyvin ennen siirtoa pelliltä.
Syömisohje: maitolasillisen kanssa, ehdottomasti.
/E
23.11.2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mm, näyttää herkulta! Tein viikko sitten suklaakeksejä ja mietin, että niitä ois ehkä jopa kivempi syödä, jos ei olisi niin suklaisia (huono omatunto jne.)! Ehkä ens kerralla karpaloita.
VastaaPoista