Kävin eilen hyisen jäisessä kaupungissa, Tampereella.
Edellisenä päivänä Helsingissä tein talvipäivän keittoa, joka oli aurinkoisen keltaista ja sitruunaista. Maistui flunssaiselle sänkypotilaallekin.
Sakea libanonilainen linssikeitto
(ohje Kotiliesi 21/2010)
1 sipuli
2 porkkanaa
3 valkosipulinkynttä (laitoin 2, arkipäivä sentään)
2 rkl öljyä
2 tl juustokuminaa
ripaus cayennepippuria
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
2 dl punaisia linssejä (huuhdo)
noin 1 l kasvislientä
3 rkl ranskankermaa
1/2 sitruunan mehu
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Leikkaa kuoritut porkkanat kuutioiksi. Kuullota paloja hetki öljyssä. Lisää mausteet.
Lisää linssit ja neste. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Siirrä kattila syrjään. Lisää ranskankerma ja sitruunamehu. Soseuta tasaiseksi.
Kuumenna keitto höyryäväksi. Tarjoa ranskankerman kanssa.
/E
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Senkin luontokuvaaja! Pakkanen ja keitto on kyllä mainio yhdistelmä.
VastaaPoistaKröhöm, haluaisin huomauttaa, että nämähän ovat KAUPUNKIMAISEMAkuvia. Savunkin on aiheuttanut teollisuuslaitos.
VastaaPoistaEnsi kesänä kuvaan blogiin lehmiä!