8.5.2012

Everyday herbalist























Siskokset kävivät viikonloppuna rentoutumassa Frantsilan luomuyrttitilalla. Oli yrttijalkakylpy ja pehmeä sauna, yrttipolku ja metsäpuro, meditaatiota ja aamutuolijoogaa. Ja ihania kasvisruokia, joiden jälkeen pysähdys ABC:lle tuntui ehkä ankeimmalta tapahtumalta ikinä.

Mikä hienointa, me oltiin ihan kummallisessa flow-tilassa. Naurettiin omille päiväkirjamerkinnöille (A), ideoitiin monta tulevaa juttua ja kirjoitettiin yksi jo valmiiksiksin. Synnytettiin uusi blogi (tai no, se on Tumblr:ssa). Ja jotenkin aistit tuntuivat olevan herkkinä, kun kaikki maistui ihan superhyvältä. Esimerkiksi Frantsilan yrttivoi näkkärin päällä. Käytiin kurkistamassa ohje siihen Frantsilan Kasviskeittokirjasta.

Yrttivoi 

500 g voita
3 dl kylmäpuristettua auringonkukka- tai rypsiöljyä
2 dl vettä persiljanippu
1 rkl jauhettua kuminaa
1 dl tuoretta, murskattua mäkimeiramia tai ranskalaista rakuunaa.

Sekoita huoneenlämpöiset ainekset tehosekoittimessa voidemaiseksi tahnaksi. Jäähdytä jääkaapisa. Yrttivoi levittyy voileivälle suoraan jääkaapista (tai pakasteesta) otettuna. Se säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Frantsilan kasvisruoat olivat muuten aika vähäsuolaisia. Vaikka suolan ystäviä ollaankin, tämä oli taas hyvä muistutus siitä, että kun käyttää monipuolisesti yrttejä, ei suolaa juuri kaipaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti