10.12.2012

Pizzasunnuntai

Naapureiden kaa/
syötiin tänään pit-saa.
Yhdessä oli sardiineja aa-aa/
ja toisessa artisok-kaa.



Pizzapohja

(4 isohkoa pizzaa)

6 dl vettä
1,5 tl suolaa
2 rkl sokeria
15 g kuivahiivaa
10 dl hienoja vehnäjauhoja ja 5 dl puolikarkeita
1 dl öljyä (Mieluiten oliiviöljyä, mutta ihan hyvin voi käyttää myös esim. säilykeartisokkien auringonkukkaöljyä. Siinä tapauksessa suolan määrää voi vähän vähentää.)

Tomaattikastike

2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 kuivattu chili
1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 rasia tuoreita kirsikkatomaatteja
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl fariinisokeria
mustapippuria
soijaa
15 lehteä tuoretta basilikaa

Täyte 1

1 tlk sardiineja öljyssä
200 g taleggio-juustoa 

Täyte 2

1 tlk artisokansydämiä
100 g pecorinojuustoa

lisäksi: oliiveja

Oregano-öljy

tuoretta oreganoa
oliiviöljyä
valkosipulia
sitruunaa
suolaa
mustapippuria

Lämmitä vesi kädenlämpöistä hieman lämpimämmäksi ja sekoita siihen sokeri ja suola. Mittaa jauhot laakeaan kulhoon ja sekoita joukkoon hiiva. Kaada vettä vähän kerrallaan keskelle ja sekoita jauhoihin. Tässä vaiheessa taikina vielä tarttuu sormiin. Nosta jauhotetulle alustalle ja vaivaa 5–10 minuuttia. Lisää tarvittaessa jauhoja. Nosta taikina kulhoon ja lisää öljy. Anna nousta pari tuntia.

Lämmitä uuni 250-asteiseksi. Jätä pelti sisään lämpiämään.

Pilko sipulit, valkosipulinkynnet ja chili. Kuullota sipulit kasarissa pehmeiksi, lisää valkosipuli ja chili. Lisää tomaattisäilykkeet ja kirsikkatomaatit. Anna keittyä kasaan noin puoli tuntia. Lisää soija, viinietikka, sokeri ja pippuri ja tarkista maku. Lisää lopuksi basilikanlehdet.

Jaa pohja neljäksi palloksi ja hakkaa vielä ilmakuplat pois. Kauli taikinapallot leivinpaperin päällä. Nostele päälle tomaattikastiketta. Levitä kahden pohjan päälle sardininpalasia ja taleggio-juuston viipaleita ja toisten kahden päälle neljään osaan leikattuja artisokansydämiä ja raastettua pecorinoa.

Ota ensimmäinen kuuma pelti uunista ja vedä pizza sen päälle. Käännä uuni alalämmölle ja laita pelti uunin alaosaan noin kymmeneksi minuutiksi. Käännä lopuksi hetkeksi myös ylävastukset päälle, jotta reunat saavat väriä. Nosta pelti uunista ja vedä leivinpaperi pois. Vaihda tilalle seuraava pizza ja leivinpaperi.

Leikkaa paloiksi ja tarjoa oliivien ja oregano-öljyn kanssa.
A

3 kommenttia:

  1. Tää oli NIIN hyvää! Aivan kuin Putte's-pizza, mutta vielä parempaa!

    VastaaPoista
  2. jee taika, kuinka hienoa, että ammattilainen arvostaa!

    VastaaPoista