16.12.2012

Parhaat pannukakut


Tuotekehittely johti aiempaa parempaan lopputulokseen. Näistä tuli täydellisiä: paksuja mutta ilmavia ja mukavan happamia. Toimivat sekä suolaisina että makeina. Paistettiin osa viinimarjojen kanssa, osa ilman. Näitä ei tosin kannata jemmata jääkaapissa seuraavaan päivään runsaan piimäpitoisuuden takia!

Herukka-pannukakut kahdelle

2 munaa
1,5 rkl ruokosokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
3 dl piimää
loraus maitoa, jos taikina tuntuu liian paksulta
punaisia viinimarjoja

voita paistamiseen

Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja piimää. Sekoita tasaiseksi ja lisää tarvittaessa maitoa. Paista pannulla. Lisää pannulla pannukakkujen päälle jäisiä viinimarjoja. Painele marjat taikinan sisään, käännä ja paista kypsäksi.

Tarjoa turkkilaisen jogurtin ja omenahillon kanssa.
A

4 kommenttia:

  1. Ihana pannukakku! En koskaan tehnyt niitä, ei vielä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tekemään. Näihin kyllä jää ikävästi koukkuun!

      Poista
  2. Vatkataanko sokeri ja vaahto kunnon vaahdoksi vai vain sekoitetaan?

    VastaaPoista
  3. Sokerin ja munan kannattaa vatkata ihan kunnon vaahdoksi. Paras tulos tulee huoneenlämpöisistä kananmunista.

    VastaaPoista