19.1.2010

Tammikuu = keittokuu


Hain eilen kirjastosta Hans Välimäen keittokirjan Lusikka soppaan!
Ihan söötti nimi joo, mutta mihin se viittaa? Kirjassa on kyllä soppaohjeitakin, mutta pääasiassa on LEIVÄT.

Sen sijaan keitoista oon kyllä Hansin kanssa aivan samaa mieltä:

"Keitot tai ronskimmin ilmaisten sopat ovat yleisesti ottaen helppoa ja halpaa ruokaa. Keittoa voi ja kannattaa tehdä kerralla isompi kattilallinen, sillä monet keitoista vain tekeytyvät ja paranevat uudelleen lämmittäessä. -- Tiedän, että monet nuoremmat ruoanlaittajat vieroksuvat keittoja niiden oletetun hitauden vuoksi, mutta asiaa voi tarkastella toisinpäin. Tavallaan keitot ovat hidasta pikaruokaa: pilkot ainekset (juurekset, yrtit, vihannekset) valmiiksi, upotat lihat veteen muhimaan ja lisäät kasvikset parin kolmen tunnin kuluttua. Varsinaiseen työhön ei varttia enempää mene."

Hyvin sanottu - tosin mun keittojen valmistamiseen ei kulu kolmea tuntia, eikä niissä ole lihaa.
/E

ps. Kaikille kotikokkaajille vinkiksi: kannattaa hakea kirjastosta keittokirjoja. Nytkin hain varaamiani kirjoja kokonaisen kasan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti