14.1.2010
Pispalan vihreät herkut
P oli lauantaina taikonut ihanan illallisen, joka syötiin tunnelmallisessa Pispalassa. Hernekeitto maistui niin raikkaalta, että uskon, että siitä voisi tykätä myös vannoutunut hernarikriitikko. Vihreiden herkkujen lisäksi syötiin myös mm. punajuuririsottoa. Illan hitti oli kuitenkin paahdetut parsakaalit salaatissa! MMM. Kannattaa kokeilla. En oo koskaan syönyt parsakaalia yhtä maistuvassa muodossa!
Mintulla herätelty hernekeitto
(Ohje Maku-lehdestä)
1 sipuli kuutioituna
2 pussia (a 200g) herneitä
4 dl kasvislientä
muutama kourallinen tuoretta minttua
1 tl suolaa
mustapippuria
2 dl kermaa (käytin kaurakermaa)
1 pieni pullollinen kuivaa siideriä
Kuullota sipuli öljyssä ja lisää joukkoon pakasteherneet ja kasvisliemi. Anna keiton porista 15 min ja lisää sitten minttu, suola, pippuri, kerma sekä siideri. Kuumenna kiehumispisteeseen ja soseuta.
Paahdettu parsakaalisalaatti
(Alkuperäinen ohje Yhteishyvästä)
300g tuoretta parsakaalia
kunnon loraus oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
muutama paahtoleivän pala
kalamata-oliiveja
persiljaa
kastike:
1/2 dl oliiviöljyä
loraus punaviinietikkaa
fariinisokeria
suolaa
mustapippuria
ruukku rucolaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa parsakaalin kukinnot ja sekoita niiden joukkoon kulhossa oliiviöljy ja mausteet. Kaada pellille ja paahda uunin keskitasolla 15 minuuttia. Leikkaa paahtoleipä kuutioiksi ja lisää parsakaaliseokseen. Jatka paahtamista vielä noin 10 minuuttia. Asettele rucola tarjoiluvadille ja kaada päälle seos sekä oliivit (halutessasi myös tuoretta persiljaa) sekä kastike. Nami.
(Alkuperäisessä ohjeessa joukkoon lisättiin fetaa, mutta maistui kyllä näin maidottomanakin. Parsakaali pääsi pääosaan!)
/A
Tunnisteet:
feta,
hernekeitto,
keitto,
minttu,
parsakaali,
salaatti,
suosikki,
tuore hernekeitto,
vegaaninen,
ystävät
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Olipa Pispalassa aurinkoista! Onko siellä aina? Jos on, taidan muuttaa sinne.
VastaaPoistaIhanan näköistä hernekeittoa! Ei muistuta yhtään pirkka luomuhernaria, vaikka sekin on hyvää kermalla ja sinapilla maustettuna silloin kun on kiire ja kova nälkä :)
VastaaPoistaHarvemmin tulee muuten juotua punaviiniä hernarin kanssa.. /Ä
Pispala on ihana. Siellä on myös legendaarisia yöruokaloita, kuten PIZPALA ja Vaakon nakki, jos haluaa laajentaa gourmet-matkaa...
VastaaPoistaHeh, kyllä lasillinen punaviiniä saattaisi piristää myös Pirkkahernaria :D Tuota sosekeittoa kannattaa kokeilla, maistui oikeasti herneiltä! /A
oivoi, tuli jo ikävä lauantaita! syödään ja tanssitaan pian taas. :) /P
VastaaPoistaMyöskin vaihtoehto B: jumpataan ja syödään! /A
VastaaPoistaMe tehtiin tätä salaattia nyt kuukausi jälkikäteen ja SE OLI TOSI HYVÄÄ! Kaupassa ei ollut tuoretta parsakaalia, joten tehtiin pakasteesta, mutta se ei oikeastaan edes haitannut. Me laitetiin fetaa sekaan. Nam, tätä pitää ehdottomasti tehdä uudelleen! /E
VastaaPoistaMekin tehtiin tätä nyt kotona, ja oli taas huippua. Kumma, mitä se paahtaminen tekee parsakaalille... Eikä ollut edes persiljaa tai oliiveja. /A
VastaaPoista