30.1.2010
Näistä muffinsseista tykkäis Runebergkin
Koska vietämme yhä muffinssikuuta, leivottiin tietty runebergin muffinsseja! Taikina oli sopivan pieni ja lopputulos rapsakka mutta mehevä, vaikken edes kostuttanut torttuja. (Rommilla kostuttaminen ei varmasti tekisi pahaa!)
Runebergin muffinssit
100 g margariinia
1 kananmuna
1 dl (fariini)sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl pipareja murusina
1/2 dl mantelilastuja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kaardemummaa
Vatkaa muna ja sokeri, lisää kuivat aineet ja rasva. Jaa vuokiin (muffinsseja tuli 9 kpl). Paista 200 asteessa.
Pinnalle sitruunamehusta, tomusokerista ja vedestä sekoitettua kuorrutetta ja vadelmahilloa.
Tortut nautitaan punaisen punajuuriteen kanssa villakoiramukista! /A
Tunnisteet:
makeat herkut,
muffinssit,
runeberg,
runebergin tortut
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
vau, Hesari ja astia sävy-sävyyn! Teillä on tosiaan muffinssikausi, kun joka päivä melkein ilmestyy uusia muffinssiversioita. /E
VastaaPoistaNäistä tuli hyviä, vaikkei kardemummaa ollutkaan ja mantelitkin jäi allergian takia laittamatta. Mutta niin kuin myöhemmin vertasitkin torttuja pyttipannuun eli laitetaan mitä kaapista löytyy: piparitkin korvasin jäätelötötterövohveleilla..
VastaaPoistaViimeistään ensi vuonna kokeilen kookos-granaattiomenatorttuja. Mukavan tuntusia ohjeita taasen.
Hyvää Runeberginpäivän iltaa!
t.Äiti