16.5.2010

Yllättävän hyvä vesipatukka


Ostin kaupasta avomaankurkkuja, jotka on aivan ihania. Samana päivänä silmiin osui sopivasti Turkka Hautalan Salo-kirjasta seuraava pätkä:

"Keittiössä tuijotin pitkään jääkaappiin. En mielenkiinnosta tai valinnan vaikeudesta - jotenkin vaan jämähdin siihen toljottamaan pitkää ja paksua kurkkua ja kahta tomaattia keskihyllyllä. Heräteostos viime viikolta. Olin ollut marketissa täpinöissäni saatuani kerrankin lähdetyksi töiden jälkeen lenkille. Luulin varmaan muodostuvan tavaksi.
Nyt kurkku varsinkin pelkästään vitutti. Tomaatteja nyt sentään voi käyttää johonkin, niissä on jopa vähän makua. Mutta kurkku, mikä se on? Pelkkää vettä perkele. Mauton, mihinkään sopimaton vesipatukka."

Tässä vinkki, mihin (avomaan)kurkku muun muassa sopii (testattu tänään): salaattiin, jossa on mukana halloumia ja mansikoita. Päälle balsamicoa. Paras kesäsalaatti ikinä! /E


2 kommenttia:

  1. Hauskaa, halloumi kuului tänään myös meidän iltapalan ruokalistalle :)-Reeta

    VastaaPoista
  2. Mekin syötiin sunnuntaina halloumia (+ avomaankurkkua). Ai vitsi se on hyvää. Just tänään viimeksi hehkutin sitä: kun helteisenä päivänä haluaa jotain yhtä aikaa raikasta ja suolaista (ja lämmintä ja kylmää, kevyttä ja raskasta), vastaus on halloumisalaatti. Mmm. /A

    VastaaPoista