2.5.2010

Vappupiknikin salat: yksinkertainen ruoka ja asennepallo




Ensimmäinen vappu Helsingissä meinasi alkaa vähän kaoottisesti, kun ilma oli kurja, eikä raitiovaunuja kuulunut pitkän odottelun jälkeen. Parin tunnin ruoka+juomamaratooni piristi, eikä me loppujen lopuksi edes kastuttu Kaivopuistossa! Ainoat ongelmat aiheutti loppujen lopuksi Niinan muumipallo, joka yritti häiriköidä naapurin sikarimiesten vapunviettoa, hävytön.

Tein vapuksi muun muassa hummusta, sataykastiketta, tofu-peruna-currysalaattia, munkkeja (yhdessä Mikon kanssa) ja suolaisia feta-aurinkokuivattu tomaatti -muffinsseja (yhdessä Marjon kanssa - tai Marjo ne kyllä teki, kun mun huomio meni munkkien paistamiseen). Munkkitouhussa olin se neurootikko, joka hankki palopeitteen ja teki hätäsuunnitelman tulipalon varalta. Kaikki meni hyvin, ja munkeistakin tuli superherkkuja. Ensi kerralla kohotan ne hiivan sijaan vissyllä (puhuttiin tästä Päivin kanssa, mutta sitten unohdin koko asian).



Vappupiknikin yksi kohokohta oli se, että näin VIHDOINKIN paljon kohua aiheuttaneen Reetan piknikpallon (kuva alla). Se on kompakti esimerkki ajasta, jolloin ajateltiin, että muovi pelastaa maailman. Kävi myös ilmi, että Tuomaksen äidillä on ihan samanlainen pallero kesämökillä, eikä tästä ole ollut mitään puhetta! Uskomatonta.


Jos ensi vappuna mietin taas, että mitäs ruokaa sitä oikein tekiskään, tässä muistutus itselleni: kaikkein parhaimmailta maistui oikeastaan kaikkein yksinkertaisimmat asiat, kuten Hennan ja Markon salaatti (marinoituja punasipuleita) ja levitteet patongin kanssa.


Nyt katselen bambidokumenttia ja mietin, että pitäis vähän siivota. Katossa killuu Tuomaksen aika pelottava vappupallo (kuva yllä). Kiitos kaikille ihkuille vappu- ja vappuleivontaseuralaisille! Oli ihanan hulvaton vappu.
/E

4 kommenttia:

  1. Meidän vappu meni tosi vähällä keittiöhäsäämisellä ja kivaa oli niinkin :) Tehtiin kyllä munkkeja oikein kolmen naisen sarjatuotannolla, mutta hihii, suurin osa jäi vähän raaoiksi. Saipa kerrankin syödä luvan kanssa taikinaa! /A

    VastaaPoista
  2. Niin ja siis täällä oli niin vilpoinen keli, ettei edes mietitty puistoa. Siinä yksi syy, miksi piknik-kori ei nyt ollut niin isossa osassa. /A

    VastaaPoista
  3. Ups. Tarkoitin siis, että maidon sijaan laitetaan vissyä, ei hiivan. :)

    VastaaPoista
  4. Eikun minä oon varmasti ite sekoittanut kirjoittaessani ajatukset - vapun jälkeinen päivä on vähän semmoinen. Oon nimittäin joskus ottanut talteen vegeillekin sopivan bliniohjeen (jossa maito korvataan vissyllä). Ja ilmeisesti vissy käy moneen muuhunkin leivontaan, kuten lettuihin ja pannareihin. /E

    VastaaPoista