10.5.2010

Äitienpäivä vol 2: vähemmän suolaista, enemmän makeaa





Äitienpäivä oli kallistunut sokerijuttujen suuntaan (varmaan juuri siksi, että E oli pois). Käytännössä se tarkoitti mango-banaanilassia, croissanteja, V:n tekemiä suklaa-koristeita ja macaron-leivoksia.





















(Macaron-leivos – pieni makea hampurilainen!)

Myöhemmin syötiin lime-juustokakkua, joka oli koristeltu kiivillä, rypäleillä ja myöhemmin myös suklaakoristeilla. Suklaakoristeet tehtiin sulattamalla tummaa suklaata ja kaatamalla leivinpaperille jäähtymään. Niistä sai muotoiltua hauskan kaarevia laittamalla alle muutaman pullon.

Kakun ohje oli Kinuskikissalta.

Lime-juustokakku

Pohja
180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte
5 liivatelehteä
3 dl kermaa
2 valkuaista
300 g maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl limettimehua (vajaan 3 limetin mehu)
1 ½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä

Kiille
3 liivatetta
2 ½ dl sokeroitua laimennettua limettimehua (josta limettimehua vajaa ½ dl, sokeria saman verran)
vihreää elintarvikeväriä

Murskaa keksit pussissa ja sekoita sulan rasvan kanssa. Taputtele tiiviisti vuoan pohjalle. Anna jäähtyä ennen kuin lisäät täytteen.
Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä kermavaahdon kanssa.
Sekoita tuorejuustoon limettimehu, sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä sitten kerma-valkuaisvaahtoon.
Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta mahdollisimman hyvin. Voit lopuksi hölskytellä vuokaa, mikä tasoittaa pintaa entisestään. Laita sitten hyytymään jääkaappiin n. 3 tunniksi.
Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita limettimehu (myös limettitiiviste käy), sokeri ja vesi sopivan makeaksi mehuksi. Värjää vihreällä elintarvikevärillä. Kiehauta n. ½ dl mehusta ja sulata siihen liivatelehdet. Yhdistä lopun mehun kanssa. Jäähdytä – kiillemehu ei saa olla lämmintä täytteen päälle kaadettaessa. Kaada sitten täytteen päälle lusikan kautta. Siirrä jääkaappiin hyytymään.






Lisättiin kiilteen päälle vielä kiivi- ja rypälerenkaita, lopputulos oli hauska mosaiikki. Kakku oli tosi raikas ja kivaa vaihtelua mango-juustokakulle.

A

5 kommenttia:

  1. Iik, ihQ kakku! Minäki haluan joskus tätä, kuka leipois? /E

    VastaaPoista
  2. Voit kysyä hyytelömummoa eli Vipeä :) /A

    VastaaPoista
  3. aika söpöjä pikkutyttöjä kuvassa:)

    VastaaPoista
  4. Niin ja epäselvyyksien välttämiseksi: Macaron-leivoksia ei tehty itse : ) /A

    VastaaPoista
  5. Olipa ihanat äitienpäiväherkut. Äiti kiittää!

    VastaaPoista