19.5.2010

Rooibos-(jää)tee

Mistäs sitä hellepäivänä voisi kirjoittaa - aa, no teestä! Täällä blogissa on käsitelty teetä yllättävän vähän (huomioiden, että me ollaan fanaattisen tee-ihmisen tyttäriä ja opittu juomaan teetä suurin piirtein heti seuraavaksi äidinmaidon jälkeen). Mulla kuitenkin kesti pitkään tykästyä rooibos-teehen.

Ensimmäisillä maistamisilla se vain oli yksinkertaisesti pahaa. Näin jälkikäteen olen päätellyt, että se johtui siitä, että join pussiteetä. Ja sehän ei ole aina teetä nähnytkään. Yritin kuitenkin tykätä rooiboksesta - siitä jotenkin kuuluisi tykätä samaan tapaan kuin vihreästä teestä. Katsoin jopa rooiboksen suosiota nostattaneen Naisten etsivätoimisto -elokuvan ja yritin fiilistellä afrikkalaista punapensasta. Ei lähtenyt.

Nyt Esa osti sitruksella maustettua rooibosta (tietenkin Pirkkaa ja vielä Reilua). Nostelin kulmakarvoja ja hymisin jotain siitä, miten luultavasti tulee vaan päätymään teekaapin nurkkaa Revontuli-teen viereen. Nyt keitän päivän toista henk. koht. pannullista. Ehkä rooibos vaan sopii erityisen hyvin yhteen lämpimän ilmaston kanssa!

Myöhemmin tein vielä satsin rooibos-jääteetä. Aika mehumaista, mutta hyvää.

-jäähdytettyä rooibosta (2/3) ja appelsiinimehua (1/3)
-puolta litraa kohti muutama ruokalusikallinen ruokosokeria ja puolikkaan sitruunan mehu
-jäitä /A

















Ps. tehtävä: etsi kuvasta Arvi

5 kommenttia:

  1. Voi ei, tää on niin iankaikkisen rumin kirjoitus että ole Emmi kiltti ja tee äkkiä joku uusi juttu! En tiiä miks päivällä salamakuvat vielä nauratti. Ei enää. /A

    VastaaPoista
  2. Etelä-Afrikassa punapensaiden lähteillä majailleena täytyy sanoa, että rooiboos kuuluu kesään ja rooiboos jäätee on mahtavaa!:)

    -Sanna

    VastaaPoista
  3. Suhtaudun epäluulolla. Vaadin maistiaisen jääteestä!

    Suhtaudun muutenkin epäluuloisesti teehen, mikä on outoa koska juon teetä ueita kertoja päivässä ja omistan useita eri teelaatuja (ei-pussi). Teenjuonnissa on silti jotain epäilyttävää.

    VastaaPoista
  4. Sain tänään kahvilassa rooibos-teet syliini. Ei johtunut musta. /E

    VastaaPoista
  5. Olen yrittänyt opetella juomaan rooibosia, mutta vaikeaa on. "Hän tiesi vain, että kupillinen rooibosia tuntui aina paljon virkistävämmältä kuin lasillinen kylmää vettä." Tätä mieltä on idolini Mme Ramotswe ja hän jos kuka tietää teeasiat. Haluaisin niin olla samaa mieltä hänen kanssaan.

    terveisin se Fanaattinen teeihminen (joka ihan totta on opettanut teidät juomaan teetä 1-vuotiaana)

    VastaaPoista