Kuukauden paras sijoitus: ostin Stockalta ihanan rehevän mintun, josta on riittänyt jo ainakin neljään ruokalajiin. Yhtenä iltana haaveiltiin mojitoista, mutta juuston ja herkkujen ystävinä päädyttiinkin tekemään mojitonmakuinen juustokakku!
Mojito-juustokakku
Pohja:
180 g kaurakeksejä
65 g voisulaa
(loraus tummaa rommia)
1,5 dl ruokosokeria
1 dl vettä
tuoretta minttua
3 limeä
6 rkl vaaleaa rommia
4 liivatelehteä
3 tl vaniljasokeria
200 g Philadelphia-juustoa
1 dl rahkaa
2 dl kuohukermaa
Liuota kattilassa sokeri veteen ja lisää sen jälkeen kolmen
limen mehut. Kiehauta ja laita levy pienemmälle. Lisää mintunlehdet ja rommi. Sokerin täytyy olla täysin liuennut, kun rommi lisätään. Kannattaa maistella liemen vahvuutta ja lisätä rommia vähän kerrallaan oman maun mukaan. (Pistävänmakuista halpisrommia en laittaisi muutamaa lusikallista enempää.)
Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Tee samalla juustotäyte. Vatkaa kerma ja kääntele
kaikki ainekset yhteen.
Nouki mintunlehdet pois. Liuota liivatelehdet ei liian
kuumaan vesi-rommiseokseen. Kaada seos ohuena norona juustotäytteeseen ja
sekoita samalla. Kaada täyte pohjan päälle. Kelmuta ja jätä jääkaappiin jähmettymään
vähintään kolmeksi tunniksi, mielellään vuorokaudeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti