20.7.2012

Mitä minttua?


Kuukauden paras sijoitus: ostin Stockalta ihanan rehevän mintun, josta on riittänyt jo ainakin neljään ruokalajiin. Yhtenä iltana haaveiltiin mojitoista, mutta juuston ja herkkujen ystävinä päädyttiinkin tekemään mojitonmakuinen juustokakku!

Mojito-juustokakku

Pohja:
180 g kaurakeksejä
65 g voisulaa
(loraus tummaa rommia)

Täyte:
1,5 dl ruokosokeria
1 dl vettä
tuoretta minttua
3 limeä
6 rkl vaaleaa rommia
4 liivatelehteä
3 tl vaniljasokeria
200 g Philadelphia-juustoa
1 dl rahkaa
2 dl kuohukermaa

Sulata voi ja hakkaa keksit murusiksi muovipussin sisällä. Kaada voisula keksimurskan joukkoon, lorauta halutessasi joukkoon hieman tummaa rommia ja painele irtovuoan pohjalle.

Liuota kattilassa sokeri veteen ja lisää sen jälkeen kolmen limen mehut. Kiehauta ja laita levy pienemmälle. Lisää mintunlehdet ja rommi. Sokerin täytyy olla täysin liuennut, kun rommi lisätään. Kannattaa maistella liemen vahvuutta ja lisätä rommia vähän kerrallaan oman maun mukaan. (Pistävänmakuista halpisrommia en laittaisi muutamaa lusikallista enempää.)

Laita liivatelehdet kylmään veteen.

Tee samalla juustotäyte. Vatkaa kerma ja kääntele kaikki ainekset yhteen.

Nouki mintunlehdet pois. Liuota liivatelehdet ei liian kuumaan vesi-rommiseokseen. Kaada seos ohuena norona juustotäytteeseen ja sekoita samalla. Kaada täyte pohjan päälle. Kelmuta ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi, mielellään vuorokaudeksi.

Kaveriksi ostin vihreää Mojito-teetä The Ounce -teekaupasta. En ole koskaan ajatellut, että juustokakku voi olla raaka. Tämän kakun kanssa huomattiin, että maut olivat kypsyneet tasapainoisiksi vasta seuraavana päivänä. Ekana päivänä maistui limejuustokakulta, toisena päivänä Mojitolta. Mmmmmm.

/A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti