Tähän piirakkaan silppusin mausteeksi minttua. Lopputulos oli tosi raikas!
Minttu-mustikkapiirakka
Pohja:
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
150 g voita
0,5 dl vettä
Täyte:
pieni pakasterasiallinen mustikkaa (tai enemmän, jos on!)
1,5 dl sokeria
1 dl vettä
0,5 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
tuoretta minttua (itse silppusin noin 20 lehteä ja se
jo oikeasti maistui!)
Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri ja
suola. Nypi voi ja jauhot sekaisin ja lisää joukkoon nopeasti sekoittaen
vesi (ja seuraavalla kerralla kokeilen myös kananmunaa, nyt ei ollut). Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi tai pakkaseen pariksikymmeneksi minuutiksi.
Valmista täyte. Sekoita perunajauhot veteen kattilassa
ja lisää sokeri ja lopuksi mustikat. Lämmitä kiisseliä liedellä kunnes se on
paksua. Anna kiisselin jäähtyä.
Kauli jauhotetulla alustalla puolikkaasta taikinasta
pohjaa isompi levy ja nosta se vuoan pohjalle. Lisää päälle kiisseli. Tee
toisesta puolikkaasta taikinakansi (siihen voi leikata veitsellä kuvioita). Kauli se leivinpaperin päällä ja nosta
kiisselin päälle. Tasoita reunat.
Paista noin 40 minuuttia 200-asteisen uunin alatasolla
ja koristele tomusokerilla.
/A
Kokeilin ja kyllä kannatti! Ihana sekoitus marjaisaa mehevyyttä ja suolaista taikinaa. Piiras oli vielä kolmen päivän jälkeen mehevää, eikä mustikatkaan rusinoituneet.
VastaaPoista