21.7.2012
Vihreä lasagne
Kesäruokaan kuuluu hyvin olennaisesti kaksi asiaa: tuoreet kasvikset ja helppous.
Tehtiin veljen kanssa lasagnea noille, jotka oli tämän viikon töissä. Tätä lasagnea helpotti merkittävästi se, että siihen ei tule ollenkaan valkokastiketta.
Avokadolasagne
Tomaattikastike:
200 g tomaattipyreetä
Rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 iso sipuli tai pari tuoretta sipulia
2 valkosipulinkynttä
Mustapippuria
Tuoretta oreganoa, basilikaa, persiljaa ja ruohosipulia
2 rkl tummaa balsamicoa
Nokkossuolaa
300 g mascarpone-juustoa
Avokadokastike:
2-3 avokadoa
1/2 sitruunan mehu
Mustapippuria
Nokkossuolaa
Lisäksi pinaattilasagnelevyjä ja parmesania.
Tee ensin tomaattikastike. Paista sipulit, lisää tuoreet tomaatit, silputut valkosipulit, tomaattipyree ja paljon tuoreita yrttejä. Mausta ja anna makujen syventyä pannulla. Tee vuoan ensimmäinen kerros tomaattikastikkeesta. Levitä päälle lasagnelevyt.
Sekoita loppuun tomaattikastikkeeseen mascarpone ja lisää mausteita.
Muussaa kuoritut avokadot, lisää sitruunamehu ja mausteet. Levitä avokadotäyte lasagnelevyjen päälle. Laita päälle lasagnelevyjä (teimme hyvin väljän kerroksen murskaamalla levyt pienemmiksi paloiksi). Levitä sen päälle tomaatti-mascarpone-täyte.
Murustele päälle parmesania.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes pinta on rapsakka.
Tämä lasagne on tosi kuiva ja rapea ja sen maut ovat hyvin tiiviit. En suosittele niille, jotka pitävät mehukkaasta lasagnesta, jossa juusto venyy ja tomaattikastike valuu. Seuralaiseksi sopii raikas retiisisalaatti. Serkku leikkasi retiisi- ja kurkkukruunut!
/A
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti