Sen tiedän, että kyseessä oli päivän ainoa retkieväs, eli ruokailijat olivat nälkäisiä. Hyvin nälkäisiä. Se saattoi vaikuttaa menekkiin.
Joka tapauksessa piiraiden teko kesti noin 20 minuttia (+ paistoaika), eli kyseessä on mainio pikaruoka. Jos siis on ollut niin reipas, että on käynyt viime vuonna sienessä ja kuivattanut hurjasti suppilovahveroita. Itse en niin tehnyt, mutta onneksi sisko lahjoitti aika paljon kuivattamiaan sieniä.
Pikkuiset suppilovahveropiiraat eväsretkelle
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
125 g margariinia
200 g rahkaa
Täyte:
1 sipuli
pari kourallista kuivattuja
suppilovahveroita
runsaasti tuoretta persiljaa ja
ruohosipulia
mustapippuria
nokkossuolaa
200 g pehmeää vuohenjuustoa
200 g kermaviiliä
emmentaljuustoa raasteena
Sekoita vehnäjauhot ja suola. Nypi joukkoon voi ja kääntelee sekaan rahka. Anna jähmettyä hetki. Painele folio- tai silikonivuokien pohjalle (noin 15 kpl).
Laita suppilovahverot veteen likomaan. Pilko sipuli ja paista sitä pannulla öljyssä. Lisää tuoreet yrtit ja liotetut sienet. Ota pannu pois levyltä. Lisää vuohenjuusto ja kermaviili sekä loput mausteet. Kaada täyte vuokiin ja ripottele pinnalle emmental-juustoa.
Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
/A
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti