31.7.2012

"Syksyllä syödään pelkästään näitä"

Nämä pienet sienipiiraat herättivät sellaisia ylisanoja Suomenlinna-viikonloppuna, etten oikein vieläkään tiedä, oliko kyseessä ironinen reaktio, yritys boostata leipojan itsetuntoa vai onnistuneet piiraat.



Sen tiedän, että kyseessä oli päivän ainoa retkieväs, eli ruokailijat olivat nälkäisiä. Hyvin nälkäisiä. Se saattoi vaikuttaa menekkiin.

Joka tapauksessa piiraiden teko kesti noin 20 minuttia (+ paistoaika), eli kyseessä on mainio pikaruoka. Jos siis on ollut niin reipas, että on käynyt viime vuonna sienessä ja kuivattanut hurjasti suppilovahveroita. Itse en niin tehnyt, mutta onneksi sisko lahjoitti aika paljon kuivattamiaan sieniä.

Pikkuiset suppilovahveropiiraat eväsretkelle

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

125 g margariinia
200 g rahkaa

Täyte:
1 sipuli
pari kourallista kuivattuja suppilovahveroita
runsaasti tuoretta persiljaa ja ruohosipulia
mustapippuria
nokkossuolaa
200 g pehmeää vuohenjuustoa
200 g kermaviiliä
emmentaljuustoa raasteena

Sekoita vehnäjauhot ja suola. Nypi joukkoon voi ja kääntelee sekaan rahka. Anna jähmettyä hetki. Painele folio- tai silikonivuokien pohjalle (noin 15 kpl).

Laita suppilovahverot veteen likomaan. Pilko sipuli ja paista sitä pannulla öljyssä. Lisää tuoreet yrtit ja liotetut sienet. Ota pannu pois levyltä. Lisää vuohenjuusto ja kermaviili sekä loput mausteet. Kaada täyte vuokiin ja ripottele pinnalle emmental-juustoa.

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

/A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti