2.8.2012

Mintun tuoksu keittiössä



Nämä browniet olivat tämän viikon lohturuoka. Pitkän päivän jälkeen luettiin väsyneinä kirjaa Leivonnaisia herkkusuille ja yritettiin löytää resepti, jota varten ei tarvisi käydä kaupassa. Onneksi tämän keittiön vakioraaka-aineisiin kuuluvat taloussuklaa, voi ja sokeri. Ja se minttu, josta tässä on vauhkottu viime viikot.

Muokattiin Leivonnaisia herkkusuille -kirjan perus-brownie-resepti mintunmakuiseksi versioksi, vaihdettiin sokeri tummempaan versioon ja vähennettiin sen määrä puoleen. Fariinisokeri toi kivan paahtuneen, lähes mokkaisen maun.

Olipas muuten jännää, kun testailtiin kahden eri mintun makua: toinen Stockalta ostettu, toinen puutarhassa kasvanut. Stockan minttu tuoksui tosi paljon vahvemmin, mutta puutarhassa kasvanut maistui kymmenen kertaa voimakkaammalta! Tämä kannattaa huomioida, kun annostelee. Me käytettiin tujumpaa kasvia, jonka lehdet oli vahamaiset ja tummanvihreät.

Minttu-suklaabrowniet

200 g taloussuklaata
175 g voita
2 dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
20 mintunlehteä

vaniljajäätelöä
tuoretta minttua


Sulata voi kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Älä polta suklaata. Ota pois liedeltä, kun ainekset ovat sulaneet. Lisää sokeri ja sen jälkeen jauhot. Lisää munat ja sekoita, kunnes taikina on sileää.

Levitä taikina vuoan pohjalle tai muffinssivuokiin (noin 12 kpl).  Paista 170 asteessa noin 20 minuuttia (älä paista liian kypsiksi!).

Sekoita vaniljajäätelöön tuoretta minttua ja SYÖ ÄKKIÄ ENNEN KU SE SULAA

A

Ps. Jossain määrin kyseenalaista kuvata ruokaa Syyria-uutisen päälle aseteltuna. Olen pahoillani, se nyt vaan sattui olemaan pöydällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti