10.8.2012

"Jallu sais maistua jopa enemmän"


IMG_6046

On aika haastavaa tehdä kakku ihmiselle, joka ei oikein pidä makeasta. Voileipäkakku oli tällä kertaa suljettu pois vaihtoehdoista. Niinpä päädyimme juustokakkuun, sisältäähän se eniten suolaisia elementtejä. Siis juustoa.

Synttärisankari, joka on toinen tämän blogin pitäjistä, pitää juuston lisäksi inkivääristä. Niinpä päätimme tehdä inkiväärinmakuisen juustokakun, jonka pohja on tehty siskon suosikkikekseistä, Bastogneista. 

Ja koska tämä ei tuntunut vielä tarpeeksi kekseliäältä, päätimme lisätä vielä yhden raaka-aineen: jaloviinan. Aina tyylikäs jallushotti on jostain syystä noussut viime aikoina meidän ironiseksi suosikkidrinkiksi, tosin viime aikoina ironia on tainnut jäädä vähemmälle.

Vähän jännitti, kun kakkua leikattiin, mutta uskomatonta kyllä, joka sanoi jopa otsikon kommentin.

Kuva on pikkuveljen ottama.

Jallu-inkiväärijuustokakku

Pohja:
200 g Bastogne-keksejä
65 g voisulaa
2 cl jaloviinaa

Täyte:
1.5 dl ruokosokeria
1.5 dl vettä
7 cm pätkä tuoretta inkivääriä
noin 4 cl jaloviinaa
4 liivatelehteä
3 tl vaniljasokeria
150 g Philadelphia-juustoa
250 g rahkaa
2 dl kuohukermaa

Koristelu:
Philadelphia-juustoa
Tomusokeria
Inkivääriä
Luomusitruuna

Murskaa keksit kulhossa, lisää sulatettu voi ja loraus jaloviinaa. Painele keksimassa irtopohjavuokaan.

Liuota kattilassa sokeri veteen ja lisää silputtu inkivääri. Kiehauta ja laita levy pienemmälle. Lisää jaloviina. Nosta kattila pois levyltä jäähtymään.

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Jos haluat vähemmän inkiväärin makua, siivilöi inkiväärisilppu pois seoksesta. (Suosittelemme silti jättämään ne.) Inkiväärin maku ei ole tässä vaiheessa vielä imeytynyt kunnolla, vaan maku voimistuu massan hyydyttyä.

Tee samalla juustotäyte. Vatkaa kerma ja kääntele kaikki ainekset yhteen.

Liuota liivatelehdet hieman jäähtyneeseen inkivääriveteen. Kaada seos ohuena norona juustotäytteeseen samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Laita vuoan päälle kelmu ja jätä jääkaappiin jähmettymään noin 4 tunniksi. Maut ehtivät tasaantua paremmin, jos teet kakun jo edellisenä päivänä.

Kun kakku on hyytynyt (mielellään seuraavaan päivään asti), sen voi koristella. Sekoita Philadelphia-juustoon tomusokeria, inkiväärisilppu ja sitruunan mehua ja kuorta. Pursota koristeet kakun pinnalle.

/A


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti