24.8.2012

Ruusun aika

Tämän kirjoituksen kuppikakut syntyivät, kun ikävöin rakasta matkakumppaniani Paulaa. Hän on ruusutyttö (ei sellainen, joka kiertää kapakoita pitkässä hameessa ja myy leikkokukkia rakastuneille, vaan sellainen, jonka kotona on paljon ruusuprinttejä ja kuivatettuja ruusunnuppuja).


Paula toi kesällä kyläillessään ruusunterälehtihilloa (tietty!), jota kehotettiin etiketin ohjeessa nauttimaan samppanjan seassa. Kokeilimme kylmän kuohuviinin kanssa, ja toimi vallan mainiosti.

Seuraava askel ruusuhulluudessa oli Forsmanin punainen hibiscus-tee eli kiinanruusuhauduke. Se tuo paitsi makua, myös punertavaa väriä, jos teen hauduttaa hyvin vahvaksi.

Ruusumuffinsit mascarponekuorrutteella

taikina
1,5 dl vahvaa hibiscus-teetä 
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruokosokeria
1,5 tl leivinjauhetta
40 g  huoneenlämpöistä margariinia
1 kananmuna

kuorrute

3 dl tomusokeria

200 g mascarpone-juustoa

0, 25 dl vahvaa hibiscus-teetä 
1 rkl ruusunterälehtihilloa

Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja huoneenlämpöinen margariini kulhoon. Vatkaa pienellä teholla sähkövatkaimella, kunnes muttuu murumaiseksi. Kaada sekaan tee. Vatkaa ainekset sekaisin. Lisää muna ja vatkaa.

Lusikoi taikina yksittäisiin vuokiin tai silikonisen vuoan pohjalle (noin 11 kpl). Jätä kolmasosa tyhjää. Paista uunissa 170 asteessa noin 20 minuuttia.

Kun muffinssit ovat jäähtyneet, tee kuorrute. Vatkaa mascarpone ja tomusokeri sileäksi. Lisää sekaan tee ja lopuksi ruusunterälehtihillo. Älä sekoita kunnolla, jotta kuorrutteeseen jää kivoja raitoja ja sattumia. Pursota leivonnaisten päälle. /A



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti