6.8.2012

Avaruuskukkakaali


Perjantaina kaupasta löytyi jotan perjantaipulloa parempaa: vihreä kukkakaali eli romanesco. Kyseessä on ehdottomasti tekstuuriltaan yksi upeimmista kasviksista - se on jopa niin siisti, että tuntuu pahalta leikata kukinto pienempiin osiin!

Päätin, että nyt on aika pistää lihoiksi parvekkeella kesän kasvanut korianteri ja ikkunalaudalla kituva persilja. Keittiössä odotti vielä jokiravunpyrstöjä, herneitä ja kesäkurpitsaa, joten ruoasta tuli aika näppärä sunnuntaipyttipannu. Hain inspiraatiota annokseen tästä superkauniista blogista. Oma kohtaamiseni romanescon kanssa ei ollut ihan yhtä romanttinen, mutta kivaa meillä oli silti.

Jokirapu-romanesco-nuudelit

1 vihreä kukkakaali
1 tuore sipuli varsineen (tai 1/2 purjo)
herneitä
1/2 kesäkurpitsa
2 rkl rypsiöljyä
2 ruokalusikallista silputtua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 tl kuivattua korianteria
2 dl kookoskermaa
1 rkl soijaa
1 rkl kalafondia
1- 2 dl tuoretta persiljaa ja korianteria 
1 pussi nuudeleita (ilman mausteita)
1/2 sitruuna
jokiravunpyrstöjä


Pilko kukkakaali sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa sipuli renkaiksi ja kuori herneet paloista. Pilko kesäkurpitsa. Silppua valkosipulinkynnet, inkivääri ja chili.

Laita jokiravunpyrstöt kulhoon ja purista päälle sitruunaa.

Keitä kattilassa vettä. Lisää suola ja kukkakaalin palat. Keitä minuutti ja nostele kukkakaalit lautaselle.

Paista pannulla rypsiöljyssä kuivattua korianteria, inkivääri, chili ja valkosipuli. Lisää sipuli ja hetken päästä kesäkurpitsa. Kaada päälle soija ja kalafondi. Lisää kookoskerma.

Keitä nuudelit kukkakaalien vedessä.

Silppua sekaan tuoreet yrtit ja tarkista maut. 

Nostele lautaselle kastiketta, nuudeleita, kukkakaalia, herneitä ja jokiravunpyrstöjä ja leikkaa päälle vielä tuoretta korianteria.


Kun rapuja ja nuudeleita ei lisää kastikkeeseen ennen kokoamisvaihetta, ruokaa voi syödä myös seuraavana päivänä. Ihanan romanescon ja sitruunaisten rapujen maut eivät myöskään mene silloin mössöksi.
 /A


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti