27.11.2009

Myytti hyvästä pitsasta



Väittämä: Jos pitsan raaka-aineet ovat hyvät, ei niitä tarvitse hukuttaa juustomassan alle.

Testauksen tulos: "Se oli raikkaampaa kuin perus rasvainen pitsa, mutta kuitenkin maistuvaa."

pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisleseitä
1 pussi kuivahiivaa
2 dl vettä
1 tl suolaa

kastike:
hyvälaatuista tomaattimurskaa
tuoreita yrttejä
balsamicoa
suolaa
sokeria mustapippuria

täyte:
tomaattia
punasipulia
kalamata-oliiveja
valkosipulia

lopuksi:
rucolaa
- parmesania

Yhdistä jauhot, leseet ja hiiva, sekoita kädenlämpöiseen veteen. Anna kohota. Levitä pellille.

Keitä kastike kiinteäksi. Pyörittele viipaloituja tomaatteja kulhossa sokerissa, balsamicossa ja mustapippurissa (samalla irtoavat ylimääräiset nesteet). Levitä täytteet pohjan päälle. Tee valkosipuliöljyä ja levitä sekin. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Raasta juustosta lastuja. Ripottele pinnalle lastuja ja rucolaa. /A

1 kommentti: