9.11.2009

I heart Römertopf


Ennen edellistä muuttoa päätin, etten kanna mukana yhtään sellaista keittiövälinettä, jota en ole aiemmassa kodissa käyttänyt. Savipata oli eliminointiuhan alla, kunnes kokeilin kerran.

Nykyään mummun vanha Römertopf kaivetaan esiin, kun on aikaa laittaa ruokaa, mutta ei oikein huvita väsätä keittiössä. Tai silloin, kun tekee mieli perusmakuja. Helppoa, terveellistä, maukasta ja vielä niin söpön kasaria!

Nyt tehtiin kanapataa. Pataan voi heittää mitä vain, kunhan muistaa liottaa sitä ensin puoli tuntia. Tällä kertaa meni:

-riisiä
-punaviiniä
-vettä
-chiliä, paprikaa, mustapippuria, valkosipulia
-sipulia
-porkkanaa
-kanan rintafileitä

Pata saa olla uunissa 250 asteessa, kunnes tuoksu tulee vastaan rappukäytävän alaovella. /A

3 kommenttia:

  1. Römertopf! Ketsuppi-kyljykset! Voi tässähän tulee ihan lapsuusnostalgia. /E

    VastaaPoista
  2. "Pataan voi heittää mitä vain, kunhan muistaa liottaa sitä ensin puoli tuntia." Liottaa pataa vai sisältöä? :D ehe ehe

    VastaaPoista
  3. Auts, kirjoitus- ja viittausvirheet niin ei kuulu tähän blogiin. /A

    VastaaPoista