29.11.2009

Tom Yum Nam Nam


Tämä on ehkä mun lempiruoka! Katkaravut voi vaihtaa tofuun tai kanaan (tai jättää kokonaan pois) ja kasvikset voi valikoida itse, mutta tuore chili ja korianteri on ihan korvaamattomia. Korianteria ei vain voi olla liikaa.

Keitto on parasta juuri silloin, kun miettii, onko se jo vähän liian tulista.

Korianteri-kookoskeitto

2 chiliä
muutama cm inkivääriä
1 rkl ruokosokeria
2 limeä
2 porkkanaa
puolikas purjosipuli
1 vihreä paprika
noin 6 dl vettä
liemikuutio
kalakastiketta
soijaa
1 pussi nuudeleita
1 tlk kookosmaitoa
1/2 dl kookoshiutaleita
ruukku korianteria
jokiravunpyrstöjä tai katkarapuja

Raasta kahdesta limestä kuori. Kuullota öljyssä kuoret, siemenineen silputut chilit, raastettu inkivääri ja sokeri. Lisää vettä (määrä riippuu siitä, kuinka keittomaista ruuasta haluat) ja liemikuutio, kiehauta.

Lisää paloitellut porkkanat ja keitä 5 minuuttia. Lisää paprikakuutiot ja purjot, keitä vajaa 10 minuuttia. Lisää kookosmaito, nuudelit, kookoshiutaleet ja katkaravut. Purista joukkoon limemehu. Silppua päälle korianteria. /A

2 kommenttia:

  1. Tekee aivan älyttömästi mieli tätä just nyt! Ääh, pitäis tehdä joskus lähiaikoina... /E

    VastaaPoista
  2. Jo toinen kerta viikon sisään, kun Tom Yum porisee kattilassa. Yhdestä korianteripuskasta riittää juuri ja juuri kahteen satsiin. Meidän arkiversiossa on pelkkää perunaa ja porkkanaa, ja inkiväärikin tulee pussista. Silti aina tuoretta korianteria. Addiktio nääs. /A

    VastaaPoista