24.11.2009

Piparikääretorttu!



Tämä rullan väsättiin yhdessä ystävän kanssa, kun haluttiin jotain glögiin sopivaa herkkua. Pelkkä pipari tuntui vähän turhan yksinkertaiselta. Idea tuli Yhteishyvä-lehdestä.

Piparikääretorttu

Pohja:
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 tlt rahkaa
1 tlk kuohukermaa
4 piparia
1 dl suklaakastiketta
oman maun mukaan vielä vähän rouhittua tummaa suklaata


Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita jauhot muna-sokerivaahtoon kevyesti.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 6 minuuttia 225 asteessa. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi tortun pinnalta. Torttulevyn pitää jäähtyä ennen täyttämistä.

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka ja suklaakastike. Rouhi piparit karkeiksi muruiksi ja lisää täytteeseen. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele väliin vielä suklaarouhe. Rullaa ja anna vetäytyä tunti.

Lämmitä kaveriksi glögiä. /A

3 kommenttia:

  1. Kuvassa olevan ihanan kääretortun on tehnyt Henna, kiitos se oli superhyvää! Ilmeisesti Henna oli ollut alun perinkin tekemässä tätä herkkua, vai mitä? Nyt kääretorttu on ikuistettu, kun A:n kirjoittamassa tekstissä oli aluksi vain piparin kuva :D /E

    VastaaPoista
  2. Jee, nyt vasta huomasin muuttuneen kuvan! Kyllä, Henna oli idean äiti, yritin tuossa varjella yksityisyyttä :D

    PS. kuvassa näkyvä torttu ei lohkeile ollenkaan siihen malliin kuin alkuperäinen, joten ihan hyvä, ettei ekasta oo kuvaa! /A

    VastaaPoista