14.11.2009

Dostojevskin (ja äidin!) blinit


Äiti tuli viikonlopuksi kyläilemään ja mietin, mitä tehdä iltaruoaksi. Olin lukemassa parhaillaan Rikosta ja rangaistusta ja siellä hautajaisissa tarjoiltiin blinejä. Niitä siis! Yllätyksekseni:
a) lähi-S-kaupasta löytyi pikkupurkki kirjolohen mätiä
b) elämäni ensimmäisistä itsetehdyistä blineistä tuli ihania; ei kovin rasvaisia ja juuri sopivan kokoisia.

Paistoin blinit tietty venäläishenkisesti oikeassa voissa! (Eikä yhtään tilliä vaikka se Venäjällä tuntuu olevan tapa ruoassa kuin ruoassa...).

Blinit

3 dl bulgariajogurttia
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 vaahdoksi vatkattu valkuainen

Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota ainakin pari tuntia. Sekoita ennen paistamista joukkoon kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vatkattu valkuainen (viimeisenä). Paista pannulla voissa miedolla lämmöllä. Tarjoa mädin, smetanan, suolakurkun ja sipulin kanssa.
/E

3 kommenttia:

  1. Blinit hautajaisruokana olis kyllä houkuttelevampi kuin Karjalanpaisti. Keksiskö joku sitten vielä hyvän "hautajaisjälkiruuan" luumukiisselin sijaan?

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä tillismetana ja tillihillo olis kyllä aika hyviä lisukkeita. T: Borja

    VastaaPoista
  3. Kuulinkin äidiltäsi, että herkullisia olivat. Ja kyllä nyt kun kurkistin kuvaa voi vain kuvitella miltä ne maistuivat...voissa paistettua ja kaikkea! NAM!

    VastaaPoista