9.10.2010

Äidin punajuuripasta

Tämä pasta on aika usein toivelistan kärjessä, kun äiti kysyy, mitä ruokaa halutaan kotiviikonloppuna syödä (valmistaminen on aika paljon helpompaa, jos omistaa tehosekoittimen, jolla voi silputa punajuuret siististi). On varmaan jo käynyt ilmi, että ollaan E:n kanssa aika kovia punajuurifanaatikkoja. Tällä kertaa äiti teki ruuan etikkapunajuurista. Nopsaakin nopsempaa ja sitäkin parempaa!

Punajuuripasta

1/2 kg punajuuria
sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
aurajuustoa
basilikaa

pastaa

Laita suolavesi kiehumaan pastaa varten. Raasta blenderissä 1/2 kg kuorittuja punajuuria. Kuullota niitä öljyssä silputun sipulin kanssa. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipulin kynsi ja ruokakerma. Anna muhia, kunnes pasta on kiehunut kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla, basilikalla ja aurajuustolla. Laita lämmitettyyn astiaan kerroksittain pastaa ja punajuuriseosta. Ripottele pinnalle aurajuustoa, tuoretta basilikaa tai rucolaa. Laiskimmat meistä ovat tehneet tätä pastaa myös valmiista purkkipunajuurista. Silloin tämä ruoka on maailman paras pikaruoka!

/A

13 kommenttia:

  1. Oi, hyvä kun laitoitte ohjeen tänne! Tää on yks mun suosikkiruoista, ja monesti on käynyt mielessä, että pitäis kokeilla itsekin. Ensin pitäis kai hankkia se monitoimikone. Ootko äiti muuten löytäny jo isoja punajuuria?

    VastaaPoista
  2. En ole; jostain ihmeen syystä tänä syksynä punajuuret on pieniä ruikkuja, joiden kuorimisessa menee hermot. Sen takia tein eilen tämän punajuuripastan etikkapunajuurista (toimii niinkin. Punajuuripihvit on vain siksi jääneet tekemättä, ne kun voi tehdä vain kunnon isoista punajuurista.

    VastaaPoista
  3. Oliko niin, että tänäkin vuonna punajuuret on pieniä (Keski-Pohjanmaalla)? Kummallista.

    VastaaPoista
  4. NYT se vanha punajuuripastan kuva tänne tai en enää ikinä vieraile kymmeniä kertoja päivässä tässä blogissa!ykkönen

    VastaaPoista
  5. Hey, just grab a soda and chill out! It's only pasta!!!2

    VastaaPoista
  6. Kiukkuinen keskipainoinen9. syyskuuta 2011 klo 14.22

    NÄLKÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!3

    VastaaPoista
  7. Keski-Pohjanmaalla on tosiaankin ollut pieniä punajuuria tänäkin vuonna. Siellä etelässä on kaikki parempaa.Tänään oli eka kertaa sellaisia, että voi edes yrittää tehdä punajuuripihvejä.

    V:n toivomuksesta edelleenkin kolme kasvisruokapäivää viikosa!

    VastaaPoista
  8. Voi ei, tuli vahingossa painovirhe eli viikosa oikein murteella... Voiko näitä kommentteja poistaa??

    VastaaPoista
  9. Hahaa, me ollaan jul(u)mia blogin pitäjiä ettei poisteta (tai osata poistaa) kommentteja. Etenkään silloin, kun niissä mainitaan murresanoja.

    VastaaPoista
  10. Tunnen itseni typeräksi, mutta jos tuota haluaa tehdä tuoreista punajuurista, pitääkö sitä esikäsitellä, vai voiko sen raastaa mukaan suoraan raakana?

    Olen aivan aloittelija punajuurten kanssa. Se ei oikeastaan ole lähelläkään lempikasviksieni top-listaa, mutta yritän antaa sille mahdollisuuksia.

    VastaaPoista
  11. Hmmm, äidin ohjeena tämä on aina ollut sellainen "pikaruoka", joka tehdään nopeasti etikkapunajuurista. Mutta jos tekisin sen tuoreista punajuurista, kuorisin, raastaisin ja paistaisin pannulla. Hauduttaisin punajuuria vähän pidempään, ehkä parikymmentä minuuttia.

    Toivottavasti onnistuu!

    VastaaPoista
  12. Äiti kommentoi:

    Syksyllä teen pastakastikkeen yleensä tuoreista punajuurista ja se onnistuu yhtä hyvin niistäkin, hieman pitempi haudutusaika vain. Etikkapunajuuria vain sattuu olemaan ympäri vuoden saatavilla, joten siksi niitä tulee käytettyä useammin!

    VastaaPoista
  13. Minä kans muistan, että tätä tehtiin alkujaan juuri tuoreista punajuurista! Raastettiin monitoimikoneella silpuks ja kuullotettiin pannulla.

    VastaaPoista