Ruuan alkuperäinen nimi on taivaallinen pesto-munakoisoruoka. Aika suuria lupaava nimi! Resepti bongattiin Kotiliedestä (18/2010), jossa esiteltiin lukijoiden parhaat jauhelihaherkut. Tehtiin ruoka yhdessä äitin kanssa. Sen eduksi laskettakoon:
- helpot ainesosat
- moussakan ja lasagnen tyylinen uuniruoka, mutta monta kertaa helpompi tehdä
- aikaa valmistamiseen meni noin vartti (+ kypsymisaika uunissa)
- kasvisruokamainen liharuoka (tarkoittaa, että jauhelihaa ei huomannut, joten sen voisi hyvin korvata soijarouheella)
Ainoa miinus on se, mikä Kotiliedessäkin mainittiin: "Hieman liian rasvainen". Vai voiko se olla miinus?
Pesto-munakoisovuoka
nokare voita
2 sipulia
400 g jauhelihaa
1 tl basilikaa
suolaa ja mustapippuria
150 g pakastepinaattia
1 munakoiso
1 dl pestoa
2 dl kermaa tai ruokakermaa
kalamataoliiveja
juustoraastetta
Kuullota silputut voissa. Ruskista jauheliha. Mausta basilikalla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää kohmeinen pinaatti ja anna sulaa.
Viipaloi munakoiso ohuiksi renkaiksi. Lado puolet viipaleista voidellun vuoan pohjalle. Kaada päälle jauhelihaseos. Lisää loput munakoisoviipaleet.
Sekoita kerma ja pesto. Kaada seos vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Ripottele päälle oliiveja ja juustoraastetta (jätä Tanelille yksi oliiviton nurkka). Paista vielä kymmenen minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.
/A
9.10.2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tätä laittaisin heti huomenna mutta pesto puuttuu joten ensi viikolla kokeillaan. Mukavaa saada vaihtelua munakoisoresepteihin./Aila
VastaaPoistaAah, en kestä kuinka ihanan näköinen munakoisovuoka!! Nimimerkki nälkäinen Lontoon-matkalainen, joka palasi just kotiin ja havaitsi tyhjän jääkaapin.
VastaaPoistaTää menee testaukseen.
VastaaPoista