20.10.2010

Hurry curry


Pidän siitä mihin ostosten teko on menossa: Indiskalla oli Tukholmassa vaatekaupan kyljessä oma ravintola, Hurry Curry. Aijai, voi vain kuvitella, miltä vaatteet tuoksuu siellä.

Hurry Curryn innoittamana testattiin tänään Vipen kanssa torstai-Hesarin curry-resepti. En tosin tiedä, onko tämä enemmän brittiläinen pubiruoka kuin aito intialainen resepti. Tehtiin todella pitkästä aikaa ruoka ihan täysin ohjeen mukaan. Mausteet kannattaa mitata valmiiksi lautaselle (niin kuin Oliviassa joskus neuvottiin).

+ nopsa ja helppo ohje, toimisi varmasti tofullakin
+ mausteista mutta ei tulista
- kana ei noin lyhyen valmistusajan aikana ehdi maustua
- chiliä kannattaa laittaa enemmän kuin ohjeessa neuvotaan

4 broilerin rintafileetä
2 rkl ruokaöljyä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
400 g paseerattua tomaattia
4 dl kookosmaitoa
1 tl kurkumaa
1 tl paprikaa
1 pieni kuivattu chili murskattuna
1 tl suolaa
1 rkl palmu- tai fariinisokeria
2 rkl garam masalaa
2 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
1 ruukku tuoretta korianteria hienonnettuna


Leikkaa liha isohkoiksi kuutioiksi, hienonna sipuli ja valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna hedelmäliha. Kuori ja hienonna inkivääri.

Kuumenna öljy isolla pannulla ja ruskista broilerikuutiot. Lisää pannulle hienonnetut ainekset ja paista välillä sekoittaen, kunnes ne vähän pehmenevät.

Lisää paseerattu tomaatti, kookosmaito ja mausteet sokeriin asti. Anna curryn kiehua hiljalleen, kunnes kana on kypsää ja kastike saonnut.

Lisää lopuksi garam masala ja pähkinät. Anna hautua hetki. Tarkista maku. Lisää hienonnettu korianteri vähän ennen tarjoilua.

/A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti