Ihan muutama hetki sitten mainostettiin täällä sitä, miten oli aika käyttää pakastimen loput mansikat, sillä mansikoidenpakastussesonki oli juuri alkamassa. Silmänräpäys, ja sesonki vaihtui seuraavaan: nyt on korkea aika käyttää viime syksynä kuivatetut sienet, jotta lasipurnukat saa käyttöön uuden sadon suppilovahveroita varten.
Suosittelen kokeilemaan ainakin tätä piirakkaa (tehtiin tosin tuoreista, viikko sitten saalistetuista suppiksista). Ohessa annostelua helpottamaan Kotivinkin taulukko, josta käy ilmi, millainen määrä kuivattuja sieniä vastaa tuoreita.
Jumalainen Suppilovahveropiirakka
(lasagnevuokaan tehtynä)
Huom. otsikko lainaus ruokailijan suusta.
250 g maitorahkaa
250 g margariinia
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 l suppilovahveroita
2 sipulia
400 g kermaviiliä
200 g Philadelphia-juustoa
3 kananmunaa
1 rkl soijaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 dl tuoretta persiljaa
muutama oksa tuoretta timjamia
Nypi rasvat, jauhot ja leivinjauhe. Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi.
Pilko sipulit ja sienet. Paista pannulla voissa. Lisää soija ja suola. Sekoita jäähtyneen täytteen sekaan kermaviili, juusto, munat, mustapippuri ja yrtit.
huom. tiedän, että kuvassa on tatti, ei suppilovahvero.
VastaaPoista