22.9.2012

Marttahommia - liekö syynä ikä vai mikä


Synttäriyönäni - vieläpä lauantain ja sunnuntain välisenä sellaisena - en lähtenyt baariin vaan tein jotain hyvin kypsää: laitoin hieman puolen yön jälkeen ohrapuuron uuniin, uunin 120 asteeseen ja silmät kiinni.

Aamulla asunto tuoksui kotoisalta, ja puuro oli hyvin kypsää sekin.

Tässä aikataulu loistavalle mummoviikonlopulle: 

Perjantaina keitä ohrasuurimoita tunti vedessä (2 dl kahdelle hengelle). Laita suurimot maidon (1 l) kanssa uuniin ennen nukkumaanmenoa.

Lauantaina herää ja syö puuroa. Säästä loput.

Sunnuntaina paista puuroa pannulla aamiaiseksi (vitsi se on hyvää!). Illalla paista puuron jämistä rieskaa. 

Ohrapuurorieska

Kypsää ohrapuuroa
3/4 puuron määrästä vehnäjauhoja
1/2 puuron määrästä vettä
suolaa

Lisää puuron sekaan jauhot, vesi ja suolaa. Taputtele jauhoisin tai vedellä kostutetuin sormin ohuita leipiä. Ripottele päälle suolaa. Paista 250 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Jos teet pienen taikinan, josta rieskoja tulee vain yksi, voit paistaa sen molemmin puolin pannulla.

A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti